Tutaj jesteś: Zdrowie > Stomatologia > Wybielanie Zębów > Jak wybielić zęby skórką od banana?

Jak wybielić zęby skórką od banana?

Stopień trudności: łatwe
, specjalista Tipy.pl
 3.6/5 (89 ocen)
Oceń 
Udostępnij
Wybielanie zębów za pomocą skórki od banana jest bezpieczne i zdrowe dla zębów. Skórka banana jest doskonałym źródłem minerałów i witamin, a poza tym nie powoduje ścierania szkliwa tak jak inne środki wybielające.
Rzeczy, których potrzebujesz:
Banany
1
Umyj swoje zęby tak jak zazwyczaj. Użyj dojrzałego banana - ma on w sobie największą zawartość potasu. Obierz banana od dołu, tak jak to robią małpy. Dzięki temu nie będziesz mieć luźno zwisających włókien.
2
Weź kawałek skórki banana i delikatnie nacieraj nią zęby przez około 2 minuty. Minerały ze skórki takie jak wapń, potas i witamina D wybielą twoje zęby.
3
Powtarzaj tę czynność codziennie rano i wieczorem przed pójściem spać. Jeśli masz kamień nazębny, wówczas wcieraj skórkę banana dłużej.
4
skórka banana dla róż
Nie wyrzucaj skórek od banana do śmieci. Są wspaniałym nawozem mineralnym do kwiatów.
Jak wyprostować zęby bez aparatu?
Jak dbać o zęby z aparatem?
Jak czyścić zęby z aparatem ortodontycznym?
Jak usunąć przebarwienia na zębach?
Przeczytaj teraz: Jak wybielić zęby?
 3.6/5 (89 ocen)
Oceń 
Udostępnij
  • Komentarze Tipy.pl (24)

Nie będzie widoczny na stronie
 
Ona - 2015-07-16
Polecam piaskowanie i scaling u dentysty ,podczas jednej wizyty zrobione i kosztują razem około 180-200 zł,a zęby o wiele jaśniejsze. :)

Info na ten temat:

PIASKOWANIE ZĘBÓW

Co to jest piaskowanie?

Usługa polegająca na usunięciu osadów i przebarwień, które znajdują się na powierzchni zębów pochodzenia zewnętrznego (palenie tytoniu, kawa, herbata, niektóre pokarmy). Czyszczenie zębów z zanieczyszczeń odbywa się przy pomocy specjalnego urządzenia , proszku wraz ze sprężonym powietrzem i wodą, które uderzając w powierzchnie zębów powoduje usunięcie osadu.

Dla kogo jest przeznaczone piaskowanie zębów?

Piaskowanie zębów wykonuję się u Pacjentów mających problem z osadami nazębnymi oraz zalecane jest stosowanie tej metody jako uzupełnienie po zabiegu scaling w celu dokładnego oczyszczenia powierzchni i trudno dostępnych miejsc z zębów.

Czy piaskowanie boli?

– piaskowanie zębów jest całkowicie bezbolesne i bezpieczne,

– wszelkie podrażnienia po wykonaniu piaskowania ustępują w ciągu kilku godzin.

Jaka jest różnica między piaskowaniem. a scalingiem?

Należy pamiętać że piaskowanie zębów oraz scaling to zabiegi uzupełniające się wzajemnie. Przeważnie wykonywane są one razem podczas jednej wizyty higienizacyjnej.
Skaling usuwa twarde złogi nazębne z powierzchni zębów natomiast piaskowanie usuwa osad i drobne przebarwienia. Wykonanie piaskowania zębów które są pokryte złogami , bez wcześniej wykonanego scalingu spowodowałaby, że piaskarka wypolerowałaby kamień nazębny. Z kolei rezygnacja z piaskowania sprawiłaby, że miejsca trudno dostępne jakimi są bruzdy i przestrzenie międzyzębowe nie będą odpowiednio doczyszczone.

Przed przystąpieniem do usługi prosimy się zapoznać z następującą informacją:

– do 4 godzin po usłudze nie należy spożywać pokarmów oraz napojów o ciemnej barwie takich jak: buraki, barszcz, borówki, kawa, herbata, czerwone wino, tytoń,

– usługa jest całkowicie bezpieczna i bezbolesna,

– czas trwania zabiegu jest uzależniony od ilości i rodzaju zanieczyszczeń,

– efekt piaskowania utrzymuję się przez wiele miesięcy.
Tip - 2015-01-19
najlepszym sposobem jest kwasek cytrynowy!!!!! albo CIF nie rysuje powierzchni
Mirek - 2014-12-08
matijen - przestań pisać pierdoły, bo przecież sodą oczyszczoną, można zęby sobie poniszczyć
matijen - 2014-09-12
Wycieczka do Biedronki i kupujemy sodkę oczyszczoną. Nabieramy na szczotkę ile się da i czyścimy zęby bez moczenia szczotki oraz sody. Efekt już po pierwszym myciu a zasadowy odczyn sody wybije bakterie i wyrówna ph.
Minkaa14 - 2014-09-11
Z tą skorka od banana to tak nie do końca prawda.. Przecież banan zawiera naturalne cukry, które w pewnym stopniu osłabiają szkliwo i strukturę zębów. Wiec tego nie polecam ! Sama używam wody utlenionej w proporcjach 1:2 ( jedna porcja wody utlenionej, 2 porcje wody mineralnej) efekty widać po tygodniu . :) warto wzbogacić dietę w białko, np. mleko i sery. Pozdrawiam
janusz - 2014-08-16
polecam cebulę, działa już po pierwszym użyciu !!
pytacz - 2014-06-07
rozumiem że wewnętrzną stroną skórki? ;>
emeryt - 2014-06-03
Stosuje skórkę banana, ale raz na tydzień. Kilka razy w tygodniu płuczę ząbki wodą utlenioną (pół na pół z przegotowaną, wystudzoną wodą). Zęby myję po posiłku szczoteczką, zwilżając ją tylko wodą z kranu. Ząbki super.
dentysta - 2014-05-21
osobiście dla mnie najlepszym sprawdzonym sposobem na wybielanie zębów jest nacieranie fusami po kawie. Efekty widać już od momentu jak zacznie się chodzić do dentysty. Pozdrawiam. Twój osobisty dentysta
izabela - 2014-05-20
dla mnie trochę wybieliło ;)
anonim - 2014-05-19
a czy cukry zawarte w tej skorce banana nie dzialaja szkodlikie na szkliwo i nie wywoluja prochnicy?
Elemeledudki - 2014-03-21
Położyć ją na schodach, wywinąć orła, wybić zęby i wstawić implanty.
Agniesia2678 - 2014-02-19
próbowałam z tą skórkę od banana , ale to niestety nic nie działa. Lepiej zainwestować w jakąś lepszą pastę wybielająca i płyn do płukania jamy ustnej :)
tester - 2013-10-24
No i wcierałem tego banana w zęby... i co? Tak mi wybieliło, że muszę sobie teraz zamawiać sztuczną szczękę. Poza tym szybciej zaczął mi rosnąć zarost i opadła mi dolna warga.. teraz to tylko czekać jak się grabić zacznę i zacznę po drzewach skakać...
topielica - 2013-09-27
Wbrew pozorom bez względu na różne naturalne środki warto jednak raz w roku isc do dentysty ,on usunie kamień nazębny dokładnie i bezboleśnie a przy okazji sprawdzimy sobie zęby.
Przenieś kolory jesieni na talerz. Słodkie ciasteczka o wyglądzie jesiennych liści będą nie tylko pysznym dodatkiem do...
Newsletter - Bądź na bieżąco Codziennie nowa porada w twojej skrzynce
Kiedy sezon na truskawki trwa w najlepsze, nie poprzestawaj na robieniu z nich pysznych deserów. Owoce te warto...
4 przepisy na domowe kosmetyki z truskawek
Kiedy sezon na truskawki trwa w najlepsze, nie poprzestawaj...
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
Czym są Tipy.pl? Co chcesz zrobić? Zmotywować się do pracy? Zrobić samolot z papieru? Zareklamować się w Internecie? Tipy.pl to miejsce, gdzie możesz znaleźć porady i wskazówki na każdy temat.
E-mail

Hasło

Powtórz hasło



   Wyrażam zgodę na otrzymywanie od GRUPA INTERIA.PL Sp. z o.o. sp. k.| z siedzibą w Krakowie, Os. Teatralne 9A, 31-946 Kraków |Sąd Rejonowy dla Krakowa - Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS – 416593| NIP – 5272644300 |za pośrednictwem środków komunikacji elektronicznej informacji handlowych w rozumieniu art. 2 pkt 2 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2002 r., nr 144, poz. 1204, z późn. zm.). Do korespondencji powyżej wskazuję m. in. podany przeze mnie w formularzu i należący do mnie adres e-mail.
Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub
Usługę świadczy

GRUPA INTERIA.PL Sp. z o.o. sp. k.

Siedziba

Kraków
Os. Teatralne 9A
31-946 Kraków

Krajowy Rejestr Sądowy

Sąd Rejonowy w Krakowie
XI Wydział Krajowego Rejestru Sądowego

Kontakt

Tel: +48 12 646 28 12
Fax: + 48 12 646 27 10
E-mail: tipy@firma.interia.pl
Adres: Os. Teatralne 9A, 31-946 Kraków

KRS 0000416593    NIP 5272644300    REGON 142734048
Dołącz do nas!
Tipy.pl to źródło pełne porad, pomysłów i inspiracji.

Polub nas, aby otrzymywać najciekawsze z nich wprost na swoją tablicę!
  • Magdalena Merda
  • Asia Kalamarz
  • Janusz Dudała
  • Alina Wójtowicz
  • Paulina Jaszczak
  • Agnieszka Wysocka
  • Anna Janowiecka
  • Lidia Baran
  • Joasia Szczeglik
  • Katarzyna Kalista
  • Ewa Kowalak
  • Bozena Lodzinska
Tysiące porad, pomysłów i inspiracji. Za darmo. Na każdy temat.
Nie jestem pasożytem, nie blokuje reklam
pasożyt
Proszę wyłącz Adblock-a, jeśli chcesz zobaczyć treść artykułu.