Tutaj jesteś: Jedzenie i Picie > Dania Główne > Dania z wołowiny i cielęciny > Jak zrobić strogonowa z pieczarkami?

Jak zrobić strogonowa z pieczarkami?

Stopień trudności: umiarkowane
, specjalista Tipy.pl
 4/5 (3 ocen)
Oceń 
Udostępnij
Śmietana i pieczarki nadają strogonowowi bardzo bogatego smaku. Strogonow będzie świetnie smakować z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym. Stanowi wspaniałą propozycję na przyjęcia w gronie rodziny i znajomych. Danie, które zachwyci niejedną osobę na stałe zagości w waszej kuchni. Doskonała kompozycja przypraw i bogactwo smaków sprawi, że trudno będzie się oprzeć tej potrawie. Poniżej znajdziecie doskonały przepis na strogonowa.
Rzeczy, których potrzebujesz:
1,3 kg polędwicy wołowej, 20 dkg pieczarek, 1-1,5 szklanki śmietany, 5-6 liści laurowych, 1 duża cebula, 2 łyżki mąki, Czarny pieprz mielony, Sól, Olej słonecznikowy (lub inny)
1
Strogonow z pieczarkami - składniki
Przygotuj składniki.
2
strogonow z pieczarkami 2
Rozgrzej patelnię z 2 łyżkami oleju na średnim ogniu. Obierz i pokrój cebulę (niekoniecznie bardzo drobno). Przełóż ją na patelnię i przysmażaj aż zrobi się miękka i nabierze złotego koloru.
3
strogonow z pieczarkami 3
Oczyść i pokrój pieczarki. Przełóż je na patelnię i podsmaż co jakiś czas mieszając.
4
strogonow z pieczarkami 4
Jak pieczarki będą się smażyć pokrój mięso na podłużne kawałki.
5
strogonow z pieczarkami 5
Smaż pieczarki z cebulą, aż sok całkowicie wyparuje.
6
strogonow z pieczarkami 6
Zwiększ ogień i przełóż na patelnię mięso.
7
strogonow z pieczarkami 7
Co jakiś czas mieszając smaż mięso nabierze brązowego koloru.
8
strogonow z pieczarkami 8
Dodaj mąkę i wymieszaj.
Jak zrobić ziemniaki zapiekane z serem?
Jak zrobić galaretę wielkanocną w kształcie jajek?
Jak przygotować wołowinę w mleku kokosowym?
Jak zrobić pilaw z kurczaka?
Przeczytaj teraz: Jak zrobić strogonowa?
 4/5 (3 ocen)
Oceń 
Udostępnij
  • Komentarze Tipy.pl (0)

Nie będzie widoczny na stronie
 
Soda oczyszczona jest uniwersalnym produktem. W niezliczony sposób może być wykorzystywana w gospodarstwie domowym....
Newsletter - Bądź na bieżąco Codziennie nowa porada w twojej skrzynce
<p>Jest to prosty przepis na pyszny sos, który stanowi świetny dodatek do gotowanych krewetek, smażonego mięsa...
Jak zrobić sos majonezowo ketchupowy?
Jest to prosty przepis na pyszny sos, który stanowi...
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
Czym są Tipy.pl? Co chcesz zrobić? Zmotywować się do pracy? Zrobić samolot z papieru? Zareklamować się w Internecie? Tipy.pl to miejsce, gdzie możesz znaleźć porady i wskazówki na każdy temat.
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


   Akceptuje regulamin *wyrażam zgodę na świadczenie usługi, przyjmuję do wiadomości, że jednocześnie tracę prawo do odstąpienia od Umowy.
   Wyrażam zgodę na otrzymywanie od GRUPA INTERIA.PL Sp. z o.o. sp. k.| z siedzibą w Krakowie, Os. Teatralne 9A, 31-946 Kraków |Sąd Rejonowy dla Krakowa - Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS – 416593| NIP – 5272644300 |za pośrednictwem środków komunikacji elektronicznej informacji handlowych w rozumieniu art. 2 pkt 2 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2002 r., nr 144, poz. 1204, z późn. zm.). Do korespondencji powyżej wskazuję m. in. podany przeze mnie w formularzu i należący do mnie adres e-mail.
Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub
Usługę świadczy

GRUPA INTERIA.PL Sp. z o.o. sp. k.

Siedziba

Kraków
Os. Teatralne 9A
31-946 Kraków

Krajowy Rejestr Sądowy

Sąd Rejonowy w Krakowie
XI Wydział Krajowego Rejestru Sądowego

Kontakt

Tel: +48 12 646 28 12
Fax: + 48 12 646 27 10
E-mail: tipy@firma.interia.pl
Adres: Os. Teatralne 9A, 31-946 Kraków

KRS 0000416593    NIP 5272644300    REGON 142734048
Tipy.pl to źródło pełne porad, pomysłów i inspiracji.
Nie jestem pasożytem, nie blokuje reklam
pasożyt
Proszę wyłącz Adblock-a, jeśli chcesz zobaczyć treść artykułu.