Tutaj jesteś: Jedzenie i Picie > Dania Główne > Dania z wołowiny i cielęciny > Jak zrobić strogonowa z pieczarkami?

Jak zrobić strogonowa z pieczarkami?

Stopień trudności: umiarkowane
, specjalista Tipy.pl
 4/5 (3 ocen)
Oceń 
Udostępnij
Śmietana i pieczarki nadają strogonowowi bardzo bogatego smaku. Strogonow będzie świetnie smakować z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym. Stanowi wspaniałą propozycję na przyjęcia w gronie rodziny i znajomych. Danie, które zachwyci niejedną osobę na stałe zagości w waszej kuchni. Doskonała kompozycja przypraw i bogactwo smaków sprawi, że trudno będzie się oprzeć tej potrawie. Poniżej znajdziecie doskonały przepis na strogonowa.
Rzeczy, których potrzebujesz:
1,3 kg polędwicy wołowej, 20 dkg pieczarek, 1-1,5 szklanki śmietany, 5-6 liści laurowych, 1 duża cebula, 2 łyżki mąki, Czarny pieprz mielony, Sól, Olej słonecznikowy (lub inny)
1
Strogonow z pieczarkami - składniki
Przygotuj składniki.
2
strogonow z pieczarkami 2
Rozgrzej patelnię z 2 łyżkami oleju na średnim ogniu. Obierz i pokrój cebulę (niekoniecznie bardzo drobno). Przełóż ją na patelnię i przysmażaj aż zrobi się miękka i nabierze złotego koloru.
3
strogonow z pieczarkami 3
Oczyść i pokrój pieczarki. Przełóż je na patelnię i podsmaż co jakiś czas mieszając.
4
strogonow z pieczarkami 4
Jak pieczarki będą się smażyć pokrój mięso na podłużne kawałki.
5
strogonow z pieczarkami 5
Smaż pieczarki z cebulą, aż sok całkowicie wyparuje.
6
strogonow z pieczarkami 6
Zwiększ ogień i przełóż na patelnię mięso.
7
strogonow z pieczarkami 7
Co jakiś czas mieszając smaż mięso nabierze brązowego koloru.
8
strogonow z pieczarkami 8
Dodaj mąkę i wymieszaj.
Jak zrobić gołąbki z ryżem i mięsem?
Jak zrobić zapiekankę z mięsa mielonego i bakłażana?
Jak przygotować wołowinę w mleku kokosowym?
Jak zwijać gołąbki?
 4/5 (3 ocen)
Oceń 
Udostępnij
  • Komentarze Tipy.pl (0)

Nie będzie widoczny na stronie
 
Nie oszukujmy się. Każdy kto ma dziecko w wieku szkolnym wie, że wyprawka do szkoły kosztuje majątek. Jeśli mamy...
Newsletter - Bądź na bieżąco Codziennie nowa porada w twojej skrzynce
Kuchnia tajska staje coraz bardziej popularna i stale zyskuje nowych fanów. Charakteryzuje się niezwykłym bogactwem...
Jak zrobić tajskie, zielone curry?
Kuchnia tajska staje coraz bardziej popularna i stale...
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
Czym są Tipy.pl? Co chcesz zrobić? Zmotywować się do pracy? Zrobić samolot z papieru? Zareklamować się w Internecie? Tipy.pl to miejsce, gdzie możesz znaleźć porady i wskazówki na każdy temat.
E-mail

Hasło

Powtórz hasło



   Wyrażam zgodę na otrzymywanie od GRUPA INTERIA.PL Sp. z o.o. sp. k.| z siedzibą w Krakowie, Os. Teatralne 9A, 31-946 Kraków |Sąd Rejonowy dla Krakowa - Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS – 416593| NIP – 5272644300 |za pośrednictwem środków komunikacji elektronicznej informacji handlowych w rozumieniu art. 2 pkt 2 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2002 r., nr 144, poz. 1204, z późn. zm.). Do korespondencji powyżej wskazuję m. in. podany przeze mnie w formularzu i należący do mnie adres e-mail.
Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub
Usługę świadczy

GRUPA INTERIA.PL Sp. z o.o. sp. k.

Siedziba

Kraków
Os. Teatralne 9A
31-946 Kraków

Krajowy Rejestr Sądowy

Sąd Rejonowy w Krakowie
XI Wydział Krajowego Rejestru Sądowego

Kontakt

Tel: +48 12 646 28 12
Fax: + 48 12 646 27 10
E-mail: tipy@firma.interia.pl
Adres: Os. Teatralne 9A, 31-946 Kraków

KRS 0000416593    NIP 5272644300    REGON 142734048
Dołącz do nas!
Tipy.pl to źródło pełne porad, pomysłów i inspiracji.

Polub nas, aby otrzymywać najciekawsze z nich wprost na swoją tablicę!
  • Robert Kuzba
  • Agnieszka Dąbrówka
  • Natalia Pawlak
  • Krzysztof Żurowski
  • Małgorzata Czapnik
  • Vatiel Driscoll
  • Martyna Piórko
  • Marzena Sałek
  • Patryk Tołczyżewski
Tysiące porad, pomysłów i inspiracji. Za darmo. Na każdy temat.
Nie jestem pasożytem, nie blokuje reklam
pasożyt
Proszę wyłącz Adblock-a, jeśli chcesz zobaczyć treść artykułu.