Tutaj jesteś: Jedzenie i Picie > Śniadanie > Potrawy z jajka > Jak zrobić zapiekane bagietki z jajkiem, kiełbasą i serem?

Jak zrobić zapiekane bagietki z jajkiem, kiełbasą i serem?

Stopień trudności: umiarkowane
, specjalista Tipy.pl
 5/5 (1 ocen)
Oceń 
Udostępnij
Te jajeczne łódeczki przygotujesz w mniej niż 5 minut. Wystarczy wydrążyć bagietki i wypełnić je jajkiem, kiełbasą i dużą ilością sera żółtego a następnie włożyć do piekarnika i piec, aż staną się gorące i mocno chrupiące. Takie bagietki będą najlepiej smakować ze słodką herbatą, kawą lub kakao. Idealne na weekendowe śniadanie! Poniższy przepis jest na 4-6 porcji.
Rzeczy, których potrzebujesz:
4 bagietki, 20 dkg kiełbasy, 8 jajek, pół szklanki śmietanki, 20 dkg sera żółtego, pęczek zielonej cebulki, sól i pieprz do smaku
1
Rozgrzej piekarnik do 175° C.
2
Wzdłuż każdej bagietki zrób z wierzchu podłużne nacięcie a następnie je wydrąż pozostawiając około 1 cm grubości ścianek. Odłóż bagietki na bok.
3
Kiełbasę obierz, pokrój w plasterki i odłóż na bok.
4
W średniej wielkości miseczce delikatnie ubij jajka razem ze śmietanką.
5
Do wydrążonych bagietek wlej masę jajeczną oraz rozdziel pomiędzy nie plasterki kiełbasy i drobno posiekaną zieloną cebulkę. Posyp z wierzchu dużą ilością tartego sera żółtego.
6
Włóż bagietki do rozgrzanego piekarnika i piecz przez około 25-30 minut, lub do czasu, aż jajko się zetnie. Wyciągnij z piekarnika, odłóż na 10 minut do przestygnięcia i podawaj. Smacznego!
Jak zrobić domowe zapiekanki?
Jak ugotować pieczarki?
Jak zrobić zapiekankę z makaronem i parówkami?
Jak zrobić makaron z wołowiną i sosem pomidorowym?
 5/5 (1 ocen)
Oceń 
Udostępnij
  • Komentarze Tipy.pl (2)

Nie będzie widoczny na stronie
 
G_111 - 2014-03-28
niam niam... same pyszności... z taką bagietką pełnoziarnistą i pomidorami byłyby idealne :)
Irenka W. - 2014-03-26
Witam,
Wyśmienity pomysł, właśnie szukałam czegoś co mogłabym podać rodzinie na śniadanie. Jednak ja zamiast sera żółtego dodałabym ser pleśniowy.
Wiele osób pewnie nie zdaje sobie sprawy, ale grupa krwi pozwala nie tylko określić, od kogo możemy przyjąć krew lub...
Newsletter - Bądź na bieżąco Codziennie nowa porada w twojej skrzynce
 
Ta bruschetta jest świetna jako przekąska pomiędzy posiłkami lub jako małe co nieco na imprezę. Upewnij się, że do...
Jak zrobić bruschettę z awokado i pomidorem?
Ta bruschetta jest świetna jako przekąska pomiędzy...
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
Czym są Tipy.pl? Co chcesz zrobić? Zmotywować się do pracy? Zrobić samolot z papieru? Zareklamować się w Internecie? Tipy.pl to miejsce, gdzie możesz znaleźć porady i wskazówki na każdy temat.
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


   Akceptuje regulamin *wyrażam zgodę na świadczenie usługi, przyjmuję do wiadomości, że jednocześnie tracę prawo do odstąpienia od Umowy.
   Wyrażam zgodę na otrzymywanie od GRUPA INTERIA.PL Sp. z o.o. sp. k.| z siedzibą w Krakowie, Os. Teatralne 9A, 31-946 Kraków |Sąd Rejonowy dla Krakowa - Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS – 416593| NIP – 5272644300 |za pośrednictwem środków komunikacji elektronicznej informacji handlowych w rozumieniu art. 2 pkt 2 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2002 r., nr 144, poz. 1204, z późn. zm.). Do korespondencji powyżej wskazuję m. in. podany przeze mnie w formularzu i należący do mnie adres e-mail.
Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub
Usługę świadczy

GRUPA INTERIA.PL Sp. z o.o. sp. k.

Siedziba

Kraków
Os. Teatralne 9A
31-946 Kraków

Krajowy Rejestr Sądowy

Sąd Rejonowy w Krakowie
XI Wydział Krajowego Rejestru Sądowego

Kontakt

Tel: +48 12 646 28 12
Fax: + 48 12 646 27 10
E-mail: tipy@firma.interia.pl
Adres: Os. Teatralne 9A, 31-946 Kraków

KRS 0000416593    NIP 5272644300    REGON 142734048
Nie jestem pasożytem, nie blokuje reklam
pasożyt
Proszę wyłącz Adblock-a, jeśli chcesz zobaczyć treść artykułu.