Tutaj jesteś: Jedzenie i Picie > Dania Główne > Dania z wieprzowiny > Jak zrobić zrazy z ogórkiem kiszonym?

Jak zrobić zrazy z ogórkiem kiszonym?

Stopień trudności: łatwe
, specjalista Tipy.pl
 1/5 (1 ocen)
Oceń 
Zrazy z ogórkiem kiszonym to świetny pomysł na przepyszny obiad. Łatwo je zrobić i jeszcze łatwiej zjeść. Jeżeli zatem nie masz pomysłu na dzisiejszy obiad – oto on.
Rzeczy, których potrzebujesz:
4 kotlety schabowe, Pieprz, sól, czosnek, Musztarda, Kilka plasterków baleronu, Duży ogórek kiszony, Olej, Nitka
1
Kotlety rozbij tak, jak na schabowe. Powinny być cienkie, aby dały się łatwo zwijać, ale nie przesadnie cienkie, aby się nie rwały w rękach.
2
Każdy kotlet natrzyj pieprzem, najlepiej czarnym, świeżo zmielonym, solą oraz świeżym czosnkiem przepuszczonym przez praskę. Następnie posmaruj od jednej strony musztardą, a na to połóż 1-2 plasterki baleronu, zależnie od ich wielkości. Jeżeli są to duże plastry pokrywające się z kotletem, wystarczy jeden. Raczej nie zastępuj baleronu szynką, ponieważ powinna to być tłuściejsza wędlina.
3
Na brzeg kotleta połóż ćwiartkę ogórka przekrojonego wzdłuż. Wcześniej obierz tego ogórka ze skóry. Teraz zwiń kotleta w roladkę i dokładnie obwiąż bawełnianą nitką, aby nie rozpadł się podczas duszenia.
4
Poszatkuj cebulę w drobną kostkę.
5
Do smażenia i duszenia najlepszy będzie rondel, do którego po skończonym smażeniu będzie można dolać płynu i dalej dusić.
6
Roladki obsmaż na niewielkiej ilości tłuszczu i na nim również zeszklij cebulę. Przygotuj taką, jaką lubisz najbardziej – mniej lub bardziej zarumienioną. Kiedy roladki i cebula będą gotowe, zalej je wodą lub bulionem do połowy wysokości zrazów. Jeżeli zalejesz je całe, ugotują się, zamiast udusić.
Jak zrobić roladki wieprzowe z pieczarkami?
Jak zrobić żeberka w piekarniku?
Jak zrobić bezy?
Jak zrobić kuskus z warzywami?
strona 1 z 2następna >
Przeczytaj teraz: Jak zrobić zrazy wołowe?
 1/5 (1 ocen)
Oceń 
  • Komentarze Tipy.pl (0)

Nie będzie widoczny na stronie
 
Czekaliśmy na niego tyle czasu i oto nadszedł - 1 czerwiec czyli Dzień Dziecka. Dziś wszystkie dzieci, mniejsze i...
Newsletter - Bądź na bieżąco Codziennie nowa porada w twojej skrzynce
Poniższy przepis dotyczy zrazów z cielęciny, jednak możesz użyć również wołowiny - wówczas należy nieco przedłużyć czas...
Jak zrobić zrazy z fetą, czosnkiem i oliwkami?
Poniższy przepis dotyczy zrazów z cielęciny, jednak...
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub
Dołącz do nas!
Tipy.pl to źródło pełne porad, pomysłów i inspiracji.

Polub nas, aby otrzymywać najciekawsze z nich wprost na swoją tablicę!
  • Kinga Gilewska
  • Karolina Hubert
  • Dorota Lupa
  • Martyna Nie
  • Wojtek Lipka
  • Agnieszka Świątek
  • Kacper Ciszu Ciszewski
  • Katarzyna Knapek
  • Honorcia Dom
  • Edyta Anna Gostyńska
  • Edyta De
  • Ania Choroba
  • Ewa Matelewicz-Dajer
  • Klaudia Puchała
  • Aleksander Bąk
  • Lolka Lolka
  • Natalia Kowalik
  • Bozena Picheta
  • Emilia Pieńczykowska
  • Paweł Sadowski
  • Malwina Stopyra
  • Magdalena Szulc
  • Kaja Bobr
  • Sara Koniec
  • Wioleta Werens
  • Zdzislaw Ambrozinski
  • Aleksander Wawrzyński
  • Alicja Piska
  • Teresa Pronobis
  • Janka KA
Tysiące porad, pomysłów i inspiracji. Za darmo. Na każdy temat.