Tutaj jesteś: tag > Gotowanie bobu
Tag Gotowanie bobu (1)
wyłuskany, gotowany bób
5.0000/5
Jak gotować bób?
redaktor: Berna, specjalista Tipy.pl
Bób jest najstarszą znaną człowiekowi rośliną strączkową Jego nasiona posiadają twardą zewnętrzną łupinkę i wiele osób popełnia błąd gotując bób, dopóki skórka ta nie zmięknie. Jednak zbyt...   czytaj więcej »
Podobne porady
twaróg domowy
4.2143/5
Jak zrobić twaróg domowy?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Twarożki mają wyjątkową wartość odżywczą. Pod względem zawartości białka mogą równać się z mięsem, dostarczając ponadto duże ilości wapnia, niezbędnego do utrzymania prawidłowego stanu...   czytaj więcej »
toffi
3.4759/5
Jak zrobić toffi?
redaktor: Adela, specjalista Tipy.pl
Przepis na pyszne, mleczne toffi. Można używać go jako dodatku do ciastek i deserów lub schłodzić, pokruszyć i rozkoszować się smakiem apetycznych ciągutek. Smacznego!   czytaj więcej »
krówki
3.6000/5
Jak zrobić krówki?
redaktor: Switty, specjalista Tipy.pl
Hmmmmm, krówki. Któż z nas się nimi nie zajada. Ich smak jest wyjątkowy i jedyny w swoim rodzaju. Wytwarza się je z mleka, cukru i masła, które się gotuje razem. Mogą być ciągnące bądź...   czytaj więcej »
Frittata z bobem i fetą
5.0000/5
Jak zrobić frittatę z bobem i fetą?
redaktor: Kahlan, specjalista Tipy.pl
Jeśli lubisz frittatę to z pewnością posmakuje ci ona z bobem. Jest akurat na niego sezon zatem warto korzystać i jeść. Takie oryginalne połączenie z pewnością posmakuje każdemu miłośnikowi...   czytaj więcej »
amerykańskie naleśniki
3.9000/5
Jak zrobić amerykańskie naleśniki?
redaktor: aldona, specjalista Tipy.pl
Naleśniki po amerykańsku nieco różnią się od ich polskich odpowiedników. Są grubsze i nieco przypominają racuchy. W niektórych przepisach znajdziesz nawet informację, że zamiast mleka,...   czytaj więcej »
suszone grzyby
4.5/5
Jak suszyć grzyby?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Suszenie jest jednym z najstarszych sposobów utrwalania produktów, a zarazem bezsprzecznie najtańszym. Metoda ta polega na odwodnieniu surowców, co znacznie przedłuża ich trwałość....   czytaj więcej »
parowar
3.0174/5
Jak gotować w parowarze?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Gotowanie w parowarze jest szybkim, łatwym i przede wszystkim zdrowym sposobem przyrządzania wielu produktów spożywczych. Może być używany do wszystkiego, od brokułów po brukselkę, poprzez...   czytaj więcej »
Jak gotować szparagi?
3.6415/5
Jak gotować szparagi?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Oprócz faktu, że szparagi są pyszne i łatwe do przyrządzenia, mają właściwości moczopędne, wpływają dobrze na serce, nie zawierają tłuszczu, cholesterolu, ani sodu. Poniżej znajdziesz...   czytaj więcej »
Blanszowanie warzyw
1.1341/5
Jak blanszować warzywa?
redaktor: przepisykulinarne, specjalista Tipy.pl
Blanszowanie to krótkotrwałe poddanie produktów działaniu gorącej wody lub pary. Dzięki blanszowaniu warzywa zachowają swój piękny kolor, witaminy i smak, jednocześnie będąc bardziej...   czytaj więcej »

Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub