Tutaj jesteś: tag > Przechowywanie sera żółtego
Tag Przechowywanie sera żółtego (1)
sery
4.0000/5
Jak przechowywać sery?
redaktor: Ajla, specjalista Tipy.pl
Tak jak wszystkie artykuły łatwo psujące się – sery należy przechowywać w chłodnym i ciemnym pomieszczeniu, przy odpowiednich warunkach higienicznych w we właściwych opakowaniach. Poniżej...   czytaj więcej »
Podobne porady
sery
/5
Jakie są właściwości różnych gatunków sera?
redaktor: Znachor, specjalista Tipy.pl
Ser to jeden z tych produktów, których po prostu nie da się nie kochać. Wyrazisty cheddar, kremowy i łagodny twaróg, twardy i lekko słony Gouda – bogactwo smaków i konsystencji sprawia, że...   czytaj więcej »
sól ziołowa
5.0000/5
Jak zrobić sól ziołową?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Znudził ci się smak nawet ulubionych potraw? Spróbuj użyć soli ziołowej wzbogacając smak ziemniaków, pomidorów, zup czy mięsa. Poniżej znajdziesz przepis jak zrobić sól ziołową w domu.   czytaj więcej »
ser ricotta
5.0000/5
Jak zrobić ser ricotta?
redaktor: Prohibicja, specjalista Tipy.pl
Nasza kuchnia coraz bardziej otwiera się na wpływy zza granicy, a jednym z przejawów tego stanu rzeczy jest coraz częstsze pojawianie się w przepisach francuskiego sera ricotta. Ser ten...   czytaj więcej »
masło klarowane
/5
Jak zrobić masło klarowane?
redaktor: szyszunia, specjalista Tipy.pl
Masło klarowane przydatne jest szczególnie do głębokiego smażenia i pieczenia. Dlaczego? To proste, można je podgrzać do wysokiej temperatury, nie obawiając się przypalenia. Jego zaletą...   czytaj więcej »
świeże jaja
4.2500/5
Jak sprawdzić czy jajko jest świeże?
redaktor: grecja, specjalista Tipy.pl
Każdy z nas lubi zapach pysznej jajecznicy o poranku. Generalnie lubimy jeść jajka, są zdrowe, smaczne i stosunkowo niedrogie. Niestety nie zawsze potrafimy wykonać odpowiedniego wyboru w...   czytaj więcej »
przechowywanie jaj
1.1404/5
Jak przechowywać jaja?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Jaja zawsze należy traktować jako produkt wrażliwy na zewnętrzne warunki, należy je chronić przed światłem, przed wilgocią i dość wysoką temperaturą. Czas przechowywania zależy przede...   czytaj więcej »
liczi
4.5556/5
Jak obrać liczi?
redaktor: Prohibicja, specjalista Tipy.pl
Liczi, inaczej śliwka chińska pochodzi z rejonu Kambodży i uprawiana jest tam już od ponad 2000 lat. Obecnie uprawa liczi obejmuje całą południowo-wschodnią Azję, wschodnią Australię i...   czytaj więcej »
granat
3.4338/5
Jak jeść granat?
redaktor: Prohibicja, specjalista Tipy.pl
Pozornie nie do zjedzenia. Twarda łupinka zamykająca w środku galaretowatą zawartość. Jednak wbrew pozorom skonsumowanie granatu jest bardzo łatwe. Oto jak się do niego zabrać:   czytaj więcej »
skorupki z jaj
4.0000/5
10 przydatnych zastosowań skorupek z jaj
redaktor: Alexis, specjalista Tipy.pl
Jajka to cenny element nie tylko na wielkanocnym stole. Zazwyczaj doceniamy tylko ich zawartość, zupełnie zapominając o niepozornej, lądującej w koszu na śmieci skorupce. A szkoda, ponieważ...   czytaj więcej »

Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub
Dołącz do nas!
Tipy.pl to źródło pełne porad, pomysłów i inspiracji.

Polub nas, aby otrzymywać najciekawsze z nich wprost na swoją tablicę!
  • Aneta Huba
  • Jarosław Cichosz
  • Michal Stachurski
  • Władysława Siwek
  • Beata Matuszny
  • Kasia Kasia
  • Monika Kądziołka
  • Mariola Sko
  • Ewa Jama
  • Patrycja Gruchała
  • Barbara Obarska
  • Beata Gawinska
  • Marcin Nikiel
  • Małgorzata Staśko
  • Elzbieta Orzechowska
  • Anna Kozioł-Wysocka
  • Sylwia Wisian
  • Dorota Stępniewska
  • Julia Skocz
  • Anna Tomalczyk
  • Katarzyna Ulichnowska
  • Dorota Czajka
  • Marzenna Borowiec
  • Marcel Wołoszczuk
  • Jolanta Budny
  • Marek Radtke
  • Beata Kuczkowska
  • Krystyna Wąsik
  • Małgorzata Górni
  • Mateusz Płachta
Tysiące porad, pomysłów i inspiracji. Za darmo. Na każdy temat.