Tutaj jesteś: tag > Gotowanie ryżu brązowego
Tag Gotowanie ryżu brązowego (2)
Jak gotować ryż
3.8108/5
Jak gotować ryż?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Gotowanie ryżu jest pozornie bardzo proste, jednak w dalszym ciągu wielu kucharzy ma problem z jego ugotowaniem w taki sposób, aby był puszysty, nie sklejał się i nie był twardy. Cała...   czytaj więcej »
ryż
4.3333/5
Jak gotować ryż (podział na gatunki)?
redaktor: Gomez, specjalista Tipy.pl
Wydawałoby się, że nie ma nic prostszego, niż ugotowanie ryżu. Jednak każdy gatunek tej rośliny wymaga innej ilości wody i często różnego czasu gotowania. Znaczenie ma również wybór samego...   czytaj więcej »
Podobne porady
Ubijanie białka
5.0000/5
Jak ubić białko bez miksera?
redaktor: AnetaZ, specjalista Tipy.pl

Ubijanie jajek może być wykonywane ręcznie lub za pomocą miksera elektrycznego. Zazwyczaj do ubijania białek lub żółtek używamy ubijaczki w kształcie balona. Używanie miksera...   czytaj więcej »

suszone grzyby
4.5/5
Jak suszyć grzyby?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Suszenie jest jednym z najstarszych sposobów utrwalania produktów, a zarazem bezsprzecznie najtańszym. Metoda ta polega na odwodnieniu surowców, co znacznie przedłuża ich trwałość....   czytaj więcej »
Obiad dla rodziny
4.3333/5
Jak skończyć obiad na czas?
redaktor: Kazaamate, specjalista Tipy.pl
Walczysz z czasem… Twój kurczak piecze się już 60 minut, szpinak będzie gotowy za 15 minut, surówkę trzeba jeszcze pokroić, i upiec ciasto. Jak to zrobić, aby obiad był ciepły na stole na...   czytaj więcej »
gotowanie warzyw
3.8328/5
Jak gotować warzywa, aby nie stracić witamin?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Prawidłowe gotowanie świeżych warzyw powoduje uwolnienie z nich niektórych składników odżywczych oraz przekształcenie ich w taki sposób, aby były łatwiej przyswajalne dla organizmu....   czytaj więcej »
parowar
3.0216/5
Jak gotować w parowarze?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Gotowanie w parowarze jest szybkim, łatwym i przede wszystkim zdrowym sposobem przyrządzania wielu produktów spożywczych. Może być używany do wszystkiego, od brokułów po brukselkę, poprzez...   czytaj więcej »
wyłuskany, gotowany bób
5.0000/5
Jak gotować bób?
redaktor: Berna, specjalista Tipy.pl
Bób jest najstarszą znaną człowiekowi rośliną strączkową Jego nasiona posiadają twardą zewnętrzną łupinkę i wiele osób popełnia błąd gotując bób, dopóki skórka ta nie zmięknie. Jednak zbyt...   czytaj więcej »
czas gotowania poszczególnych produktów spożywczych
3.8821/5
Jak długo gotować?
redaktor: przepisykulinarne, specjalista Tipy.pl
Nie wystarczy kupić produkty spożywcze, wrzucić je do wody i ugotować. Musimy wiedzieć jak długo gotować, aby produkt spożywczy nie utracił witamin i był tak miękki jak lubimy. Poniżej...   czytaj więcej »
Blanszowanie warzyw
1.1377/5
Jak blanszować warzywa?
redaktor: przepisykulinarne, specjalista Tipy.pl
Blanszowanie to krótkotrwałe poddanie produktów działaniu gorącej wody lub pary. Dzięki blanszowaniu warzywa zachowają swój piękny kolor, witaminy i smak, jednocześnie będąc bardziej...   czytaj więcej »

Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub
Nie jestem pasożytem, nie blokuje reklam
pasożyt
Proszę wyłącz Adblock-a, jeśli chcesz zobaczyć treść artykułu.