Tutaj jesteś: tag > Ubijanie śmietany kremówki
Tag Ubijanie śmietany kremówki (1)
ubita śmietana
4.0000/5
Jak ubić śmietanę na sztywno?
redaktor: Switty, specjalista Tipy.pl
Ubicie śmietany na sztywną, ale nie nazbyt gęstą konsystencję to sztuka, ale tylko wówczas, jeżeli nie wie się jak to zrobić. Dzięki tej prostej poradzie dowiesz się jak ubijać śmietanę do...   czytaj więcej »
Podobne porady
Ekstrakt z wanilii
4.1667/5
Jak zrobić ekstrakt z wanilii?
redaktor: AnetaZ, specjalista Tipy.pl
Robienie własnego ekstraktu z wanilii jest łatwiejsze i tańsze, niż się spodziewasz, a przede wszystkim ekstrakt ten jest znacznie lepszy od tego, który możesz dostać w sklepie! Kiedy...   czytaj więcej »
ciasteczka z wróżbą
2.7186/5
Jak zrobić ciasteczka z wróżbą?
redaktor: francis, specjalista Tipy.pl
Ciasteczka z wróżbą są świetną zabawą. Wyglądają i smakują jak normalne ciastka sprzedawane w chińskich restauracjach. Naprawdę nie poczujesz różnicy. Możesz do każdego ciastka włożyć taką...   czytaj więcej »
Roztopiona czekolada
3.6667/5
Jak roztopić czekoladę w kąpieli wodnej?
redaktor: przepisykulinarne, specjalista Tipy.pl
Roztopiona czekolada jest wspaniała do polewania ciast i deserów. Jeśli roztopisz ją w kąpieli wodnej oszczędzisz sobie przypalonych garnków. To bardzo prosty i przyjemny sposób na...   czytaj więcej »
marynowanie mięsa
1.3387/5
Jak marynować mięso i drób?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Marynowanie mięs ma długą, wieloletnią tradycję. Już od wieków wiadomo, że dzięki marynowaniu mięsa stają się bardziej aromatyczne, miękkie i soczyste. Jednak, aby uzyskać wspaniałe walory...   czytaj więcej »
gotowanie warzyw
3.8323/5
Jak gotować warzywa, aby nie stracić witamin?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Prawidłowe gotowanie świeżych warzyw powoduje uwolnienie z nich niektórych składników odżywczych oraz przekształcenie ich w taki sposób, aby były łatwiej przyswajalne dla organizmu....   czytaj więcej »
Jak gotować ryż
3.8058/5
Jak gotować ryż?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Gotowanie ryżu jest pozornie bardzo proste, jednak w dalszym ciągu wielu kucharzy ma problem z jego ugotowaniem w taki sposób, aby był puszysty, nie sklejał się i nie był twardy. Cała...   czytaj więcej »
gotowanie kaszy gryczanej
4.5123/5
Jak gotować kaszę gryczaną?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Kasza gryczana znana jest ludziom od wieków. Jest ona doskonałym uzupełnieniem każdej diety. Jest to danie nisko kaloryczne, bogate w błonnik, białka i witaminy. Kaszę gryczaną możemy kupić...   czytaj więcej »
Brokuły
3.4009/5
Jak gotować brokuły?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Brokuły są wyśmienitym dodatkiem do mięs oraz sałatek. Pochodzą one z Włoch - z języka włoskiego piccoli bracci oznacza "małe rączki". Ich wartość odżywcza jest o wiele większa, niż...   czytaj więcej »
czas gotowania poszczególnych produktów spożywczych
3.8821/5
Jak długo gotować?
redaktor: przepisykulinarne, specjalista Tipy.pl
Nie wystarczy kupić produkty spożywcze, wrzucić je do wody i ugotować. Musimy wiedzieć jak długo gotować, aby produkt spożywczy nie utracił witamin i był tak miękki jak lubimy. Poniżej...   czytaj więcej »

Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub