Tutaj jesteś: tag > Gotowanie ryżu jaśminowego
Tag Gotowanie ryżu jaśminowego (1)
ryż
4.3333/5
Jak gotować ryż (podział na gatunki)?
redaktor: Gomez, specjalista Tipy.pl
Wydawałoby się, że nie ma nic prostszego, niż ugotowanie ryżu. Jednak każdy gatunek tej rośliny wymaga innej ilości wody i często różnego czasu gotowania. Znaczenie ma również wybór samego...   czytaj więcej »
Podobne porady
Leczo
3.1818/5
Jak zrobić leczo?
redaktor: Brygida85, specjalista Tipy.pl
Leczo jest jedną z moich ulubionych, jesiennych potraw - robi się szybko i bardzo prosto, więc polecam również dla początkujących kucharzy. Ze względu na ilość zawartych w nim warzyw jest...   czytaj więcej »
Ryż z mikrofalówki
3.8571/5
Jak ugotować ryż w mikrofalówce?
redaktor: przepisykulinarne, specjalista Tipy.pl
Poniżej przedstawiam szybki i prosty sposób gotowania ryżu w mikrofalówce. Tak ugotowany ryż będzie puszysty i lekki. Poniższy przepis jest na 400g ryżu (2 szklanki).   czytaj więcej »
Ryż na sypko
3.5000/5
Jak ugotować ryż na sypko?
redaktor: Roza, specjalista Tipy.pl
Aby ryż był sypki należy przede wszystkim dobrze wypłukać ziarenka przed gotowaniem ze skrobi, która powoduje ich sklejanie. Chińczycy uważają, że w dobrze przygotowanym ryżu każde ziarenko...   czytaj więcej »
Topienie czekolady
4.5714/5
Jak roztopić czekoladę?
redaktor: przepisykulinarne, specjalista Tipy.pl
Wypieki z czekoladą są przepyszne, jednak jej topienie powinno być wykonane w określony sposób, aby czekolada zachowała gładką konsystencję. Czekoladę można topić na wiele sposobów. Nie...   czytaj więcej »
przyrządzanie szpinaku
3.0377/5
Jak przyrządzić szpinak?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Jak mawia marynarz Popeye: jeśli chcesz być silny, jedz szpinak. Szpinak niewłaściwie przygotowany nie jest dobry, jednak doprawiony cytryną i czosnkiem smakuje jak marzenie. Gotowany...   czytaj więcej »
mięso
3.9485/5
Jak przyrządzić mięso?
redaktor: maltanka, specjalista Tipy.pl
Dobrze przyrządzone mięso jest gwiazdą głównego dania. Chyba trudno wyobrazić sobie niedzielny obiad bez przepysznego mięsa. Każdy mięsożerca wie, że dobrze zamarynowane mięso jest niczym...   czytaj więcej »
marynowanie mięsa
1.3426/5
Jak marynować mięso i drób?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Marynowanie mięs ma długą, wieloletnią tradycję. Już od wieków wiadomo, że dzięki marynowaniu mięsa stają się bardziej aromatyczne, miękkie i soczyste. Jednak, aby uzyskać wspaniałe walory...   czytaj więcej »
parowar
3.0174/5
Jak gotować w parowarze?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Gotowanie w parowarze jest szybkim, łatwym i przede wszystkim zdrowym sposobem przyrządzania wielu produktów spożywczych. Może być używany do wszystkiego, od brokułów po brukselkę, poprzez...   czytaj więcej »
Filetowanie śledzi
3.4545/5
Jak filetować śledzie?
redaktor: Boorka, specjalista Tipy.pl
Zapewne wiele osób się zastanawia dlaczego na własną rękę filetować śledzie, co nie należy to do zadań przyjemnych, skoro w większości sklepów można nabyć śledzie już przygotowane do...   czytaj więcej »

Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub
Dołącz do nas!
Tipy.pl to źródło pełne porad, pomysłów i inspiracji.

Polub nas, aby otrzymywać najciekawsze z nich wprost na swoją tablicę!
  • Piotr Piotr
  • Agnieszka Tuziak-Ćwikła
  • Krzysztof Wróblewski
  • Lukasz Bogatko
  • Marcin Sawicki
  • Marta Niemiec
  • Ewelina Irena Kowańdy
  • Iwona Rawa
  • Danuta Czarnek
  • Longina Fundowicz
  • Magdalena Lorenz-Szczerzek
  • Jaś Radzki
  • Ewa Teresa Kuprewicz
  • Kazimiera Polus
  • Obszańska Joanna
  • Franciszek Nocoń
  • Małgorzata Karmowska
  • Marcin Hencz
  • Dominik Woźniak
  • Dawid Graś
  • Agata Błaszczyk
  • Malwina Mituła
  • Halina Pawłowska
  • Karolina Piętka
  • Magdalena Osińska
  • Monika Wojciechowska
  • Irena Suda
  • Anna Smyk
  • Aneta Broda
  • Jola Woźniak
Tysiące porad, pomysłów i inspiracji. Za darmo. Na każdy temat.