Tutaj jesteś: Święta i Uroczystości > Boże Narodzenie > Potrawy na Wigilię

Potrawy na Wigilię

pokaż wszystkie +
Porady (173)
Zmień widok
Kompot ze śliwek
3.8182/5
Jak zrobić kompot z suszonych śliwek?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Kompot z suszonych śliwek robiony jest już od wieków na Boże Narodzenie. Dlaczego? Podczas świąt zwykle jemy więcej niż zwykle, a kompot z suszonych śliwek jest dobry dla naszego układu...  czytaj więcej »
ość w gardle
4.9061/5
Jak postępować z ością w gardle?
redaktor: Doktorek, specjalista Tipy.pl
Dania rybne należy jeść niezwykle ostrożnie. Ości są bardzo ostre i z łatwością mogą się wbić nam w gardło, przełyk czy migdałki. W takich sytuacjach konieczna jest wizyta u laryngologa....  czytaj więcej »
Śledź w oleju
3.6111/5
Jak zrobić śledzie w oleju?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Śledzie są jedną z naszych ulubionych przystawek. Spożywamy je z okazji różnych imprez oraz świąt. Jako, że śledź jest potrawą postną od dawien dawna spożywany jest również w Wielki Piątek...  czytaj więcej »
Barszcz czerwony z uszkami
2.8333/5
Jak kisić buraki na barszcz Wigilijny?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Nie ma to jak wigilijny, czerwony barszczyk zrobiony z kiszonych buraków. Jeśli chcesz zachwycić swoją rodzinę proponuję ci poniższy, sprawdzony i doskonały przepis na kiszenie buraków na...  czytaj więcej »
Ryba w cieście
2.3750/5
Jak zrobić rybę w cieście?
redaktor: AnetaZ, specjalista Tipy.pl
Do podanego poniżej przepisu, wykorzystaliśmy dorsza, ale w zasadzie większość świeżych ryb nada się doskonale. Upewnij się tylko, że dokładnie wyczyściłeś rybę z łusek i pokroiłeś ją w...  czytaj więcej »
Smażenie karpia
2.7500/5
Jak usmażyć karpia?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Wiele osób jest zdania, że najlepszym karpiem, zwłaszcza na wigilijny stół jest karp smażony. Jednak jak go przygotować, aby był smaczny i nie czuć było mułu? Poniżej znajdziesz przepis.  czytaj więcej »
1.0000/5
Jak usunąć ość z gardła?
redaktor: Deverse, specjalista Tipy.pl
Okres bożonarodzeniowy to czas w którym izby przyjęć są pełne osób, którym wbiła się w gardło ość. Aby uniknąć tej przykrej przypadłości powinniśmy jeść ryby przy mocnym świetle oraz...  czytaj więcej »
Tatar z wołowiny
3.2000/5
Jak zrobić tatara?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Ludzie dzielą się na tych, którzy tatara by do ust nie wzięli i na tych, którzy za nim przepadają. Ja należę do tych, którzy śnią o nim po nocach a później poświęcają wiele czasu na jego...  czytaj więcej »
kiszenie buraków
3.4545/5
Jak kisić buraki?
redaktor: przepisykulinarne, specjalista Tipy.pl
Barszczyk z własnych kiszonych buraków smakuje wyśmienicie nie tylko podczas Wigilii. Tym sposobem barszcz przygotowywały nasze mamy i babcie. Trudno zaprzeczyć, że tak przygotowany był dla...  czytaj więcej »
Ćwikła
5.0000/5
Jak zrobić ćwikłę?
redaktor: Josephine, specjalista Tipy.pl
Ćwikła jest świetna do wszystkich mięs. Często podawana jest na Boże Narodzenie oraz Wielkanoc. Do przepisu najlepiej jest użyć chrzanu tartego na tarce jednak możesz użyć do jego...  czytaj więcej »
Sprecyzuj czego szukasz
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub
Nie jestem pasożytem, nie blokuje reklam
pasożyt
Proszę wyłącz Adblock-a, jeśli chcesz zobaczyć treść artykułu.