Tutaj jesteś: Święta i Uroczystości > Boże Narodzenie > Potrawy na Wigilię

Potrawy na Wigilię

pokaż wszystkie +
Porady (173)
Zmień widok
Śledź w oleju
3.5294/5
Jak zrobić śledzie w oleju?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Śledzie są jedną z naszych ulubionych przystawek. Spożywamy je z okazji różnych imprez oraz świąt. Jako, że śledź jest potrawą postną od dawien dawna spożywany jest również w Wielki Piątek...  czytaj więcej »
Ćwikła
5.0000/5
Jak zrobić ćwikłę?
redaktor: Josephine, specjalista Tipy.pl
Ćwikła jest świetna do wszystkich mięs. Często podawana jest na Boże Narodzenie oraz Wielkanoc. Do przepisu najlepiej jest użyć chrzanu tartego na tarce jednak możesz użyć do jego...  czytaj więcej »
Barszcz czerwony z uszkami
2.8333/5
Jak kisić buraki na barszcz Wigilijny?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Nie ma to jak wigilijny, czerwony barszczyk zrobiony z kiszonych buraków. Jeśli chcesz zachwycić swoją rodzinę proponuję ci poniższy, sprawdzony i doskonały przepis na kiszenie buraków na...  czytaj więcej »
Sałatka śledziowa
4.6667/5
Jak zrobić sałatkę śledziową z ziemniakami?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Sałatka śledziowa to obowiązkowe danie na wigilijnym stole lub domowej prywatce. Smakuje każdemu i doskonale nadaje się na specjalne okazję. Poniższy przepis na sałatkę śledziową wywodzi...  czytaj więcej »
Kompot ze śliwek
3.8182/5
Jak zrobić kompot z suszonych śliwek?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Kompot z suszonych śliwek robiony jest już od wieków na Boże Narodzenie. Dlaczego? Podczas świąt zwykle jemy więcej niż zwykle, a kompot z suszonych śliwek jest dobry dla naszego układu...  czytaj więcej »
ość w gardle
4.9104/5
Jak postępować z ością w gardle?
redaktor: Doktorek, specjalista Tipy.pl
Dania rybne należy jeść niezwykle ostrożnie. Ości są bardzo ostre i z łatwością mogą się wbić nam w gardło, przełyk czy migdałki. W takich sytuacjach konieczna jest wizyta u laryngologa....  czytaj więcej »
Tatar z wołowiny
3.2000/5
Jak zrobić tatara?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Ludzie dzielą się na tych, którzy tatara by do ust nie wzięli i na tych, którzy za nim przepadają. Ja należę do tych, którzy śnią o nim po nocach a później poświęcają wiele czasu na jego...  czytaj więcej »
Ryba w cieście
2.0000/5
Jak zrobić rybę w cieście?
redaktor: AnetaZ, specjalista Tipy.pl
Do podanego poniżej przepisu, wykorzystaliśmy dorsza, ale w zasadzie większość świeżych ryb nada się doskonale. Upewnij się tylko, że dokładnie wyczyściłeś rybę z łusek i pokroiłeś ją w...  czytaj więcej »
5.0000/5
Jak zrobić galaretki w skórce pomarańczy?
redaktor: goska87s, specjalista Tipy.pl
Kiedy wyciskamy cytryny czy pomarańcze na świeży sok, zostają nam zbędne skórki. Zamiast je wyrzucać, można przy ich pomocy stworzyć efektowną ozdobę lub urozmaicenie pysznego deseru.  czytaj więcej »
sałatka ze szpinakiem i granatem
4.5000/5
Jak zrobić sałatkę ze szpinakiem i granatem?
redaktor: Uapka, specjalista Tipy.pl
Jeśli jesteś fanem szpinaku, a do tego lubisz eksperymentować z ciekawymi owocami? Wypróbuj połączenie szpinaku z owocem granatu. Aby przygotować sałatkę tak jak należy, przeczytaj poniższe...  czytaj więcej »
Sprecyzuj czego szukasz
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub