Wybierz kategorię
- Przystawki, Zupy i Sałatki
- Gotowanie i Pieczenie
- Drinki, Napoje, Koktajle, Alkohole
- Przepisy Świateczne
- Wina
- Śniadanie
- Dania Główne
- Kuchnia Światowa i Regionalna
- Zdrowa Żywność
- Żywność
- Desery
Jak przygotować łososia z warzywami?
Łosoś z warzywami to prosta potrawa, która zasmakuje wszystkim, nawet kapryśnym dzieciom czy wegetariańskim członkom rodziny. Jej przygotowanie nie wymaga wiele wysiłku... Czytaj więcej »

Łosoś z warzywami to prosta potrawa, która zasmakuje wszystkim, nawet kapryśnym...

Płat z łososia wyjmujemy z pudełka i w razie potrzeby oczyszczamy.

Rybę przyprawiamy soląc i pieprząc.

Płat delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny.

Następnie rybę wkładamy do parowaru na 30 minut lub do piekarnika w soli aluminiowej...

W tym samym czasie rozgrzewamy patelnię i umieszczamy na niej dwie łyżki masła.

Umytą cebulę kroimy w dowolny sposób, jednak najlepiej sprawdzą się piórka.

Pokrojoną cebulkę wrzucamy na patelnię i podsmażamy na małym ogniu.

Trzy małe, oczyszczone marchewki kroimy w plastry.

Kolejno pokrojoną marchew dodajemy do podsmażającej się cebuli.

Myjemy pora i jego również kroimy dość drobno.

Pokrojonego pora dodajemy na patelnię do pozostałych warzyw.

Wszystkie warzywa mieszamy i trzymamy na małym ogniu dopóki marchewka nie zmięknie.

Gotowego łososia wyjmujemy z parowaru lub piekarnika i podajemy na talerzu z gotowymi...