Dania Główne
- Przystawki, Zupy i Sałatki
- Gotowanie i Pieczenie
- Drinki, Napoje, Koktajle, Alkohole
- Przepisy Świateczne
- Wina
- Śniadanie
- Kuchnia Światowa i Regionalna
- Zdrowa Żywność
- Żywność
- Desery
Strona głównaGotowanieDania GłówneDania z baraniny i jagnięcinyJak zrobić szaszłyk cielęcy z cebulą?

Jak zrobić szaszłyk cielęcy z cebulą?
Akaba - specjalista Tipy.pl

Kiedy z sąsiedztwa dobiegają zapachy pieczonej kiełbaski i szaszłyków to znak, ze rozpoczął się sezon grillowy. Najlepsze na tą okazję są szaszłyki cielęce z cebulką. Smakują wyśmienicie i zaskoczą niejednego znawcę przysmaków. Dzięki idealnej kompozycji przypraw cielęcina rozpływa się w ustach. Nie wymagają wiele wysiłku i wyjątkowych umiejętności kulinarnych, może je przygotować nawet dziecko. Poniżej znajdziesz znakomity przepis na przepyszne szaszłyki cielęce.
P
Rzeczy, których potrzebujesz
* 1 kg cielęciny bez kości
* 3 cebule
* Kilka liści laurowych
* Szklanka octu winnego
* Czarny pieprz (kilkanaście ziarenek)
* Ziele angielskie
* Czarny pieprz mielony
* Sól do smaku