- Sporty
- Sporty Ekstremalne
- Fankluby
- Wydarzenia Sportowe
- Rekreacja
- Fitness
- Treningi
- Typy Podróży
- Porady dla Podróżnych
- Transport
- Przygotowania do Podróży
- Zakwaterowanie i Noclegi
- Cel Podróży
- Spotkania i Zjazdy
- Rozrywka
- Kolekcjonerstwo
- Gry Komputerowe, Internetowe, Video
- Hobby
- Zabawki
- Rękodzielnictwo
- Nauka i Przyroda
- Gry i Karty

Jakie mięsa podać na obiad komunijny?
Saga - specjalista Tipy.pl

Rzeczy, których potrzebujesz
* 1 duża cytryna
* Zioła prowansalskie
* 2 łyżki masła
* 4 udka z kurczaka
* Sól, pieprz
* Blaszka do pieczenia
* 2 polędwiczki wieprzowe
* Natka pietruszki
* 1/2 szklanki śmietanki kremówki
* Schab
* Ser żółty
* Mąka, jajka, bułka tarta
Cytrynę umyć i osuszyć, zetrzeć około 1 łyżeczki skórki, a z owocu wycisnąć sok. Skórkę, sok, zioła, pieprz i masło rozgrzać w małym garnku. Udka starannie umyć i natrzeć solą. Ułożyć na blaszce i posmarować mieszanką ziołową. Wstawić do zimnego piekarnika i piec w temperaturze 200ºC, polewając, co jakiś czas zbierającym się tłuszczem.
Polędwiczki wieprzowe opłucz zimną wodą i starannie osusz. Każdą polędwiczkę potnij na dość grube plastry, lekko rozbij. Usmaż na rumiano, a następnie posyp solą i pieprzem. Natkę pietruszki drobno posiekaj. Na patelnię wlej śmietankę, mocno podgrzej, dodaj natkę pietruszki i wymieszaj. Ciepłe mięso polej sosem i udekoruj listkami pietruszki.
Schab pokroić w plastry i cienko rozbić, posypać solą i pieprzem. Na połowę mięsa ułóż starty żółty ser i zwiń drugą stronę tak, by brzegi mięsa się skleiły. Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej, a następnie pieczemy.