pasta z kalafiora

Jak zrobić pastę z kalafiora?
Uapka - specjalista Tipy.pl

Miła alternatywa do tego, co zazwyczaj jemy. Pata z kalafiora ma mnóstwo zastosowań. Możemy ją podać śmiało na ciepło z makaronem lub na zimno jako dip do chipsów czy frytek. Świetnie sprawdzi się też na kanapce czy zastąpi puree ziemniaczane gdy serwujesz kurczaka. Spróbuj. Na pewno powrócisz do tego przepisu.
P

Rzeczy, których potrzebujesz
* 1 kalafior,
* 1-2 łyżeczki serka kremowego,
* ¼ szklanki startego parmezanu,
* 1 ząbek czosnku, sprasowany,
* ½ łyżeczki soli,
* Pieprz do smaku,
* Szczypior do dekoracji.

1
Pasta z kalafiora krok 1
Kalafiora umyj, podziel na różyczki i ugotuj. Ugotowany kalafior odcedź i jeszcze ciepły przełóż do blendera. Zmiksuj dokładnie.
2
Pasta z kalafiora krok 3
Dodaj do kalafiora oba serki i przyprawy, oprócz szczypiorku. Ponownie włącz blender i zmiksuj składniki na gładką masę.
3
Pasta z kalafiora krok 4
Gdy będziesz zadowolona z konsystencji i ze smaku pasty zaprzestaj miksowania.
4
Pasta z kalafiora krok 5
Przełóż pastę do miseczki. Udekoruj szczypiorkiem i pieprzem. Smacznego.

Powiązane porady

Podobne porady

Komentarze (0)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie