Wielkanoc
- Wieczór Panieński i Kawalerski
- Prezenty Ślubne
- Wspomnienia Weselne
- Zaręczyny
- Tradycje Ślubno-Weselne
- Planowanie Ślubu i Wesela
- Moda Ślubna
- Rodzaje Ślubów i Wesel
- Po Weselu
- Halloween
- Dzień Matki
- Dzień Ojca
- Walentynki
- Urodziny
- Boże Narodzenie
- Sylwester i Nowy Rok
- Prezenty
- Dzień Dziecka
- Weekend Majowy
- Dzień Wszystkich Świętych
- Narodowe Święto Niepodległości
- Dzień Św. Patryka
- Inne Święta i Uroczystości
- Pierwszy Dzień Wiosny
- Andrzejki
- Dzień Babci
- Dzień Dziadka
- Pierwsza Komunia Święta

Jakie są naturalne barwniki do jajek?

8

Żółty
- intensywny: przez 15 minut gotuj pół szklanki posiekanej natki marchewki w 1 ½ szklanki wody, odcedź, dodaj 2 łyżeczki białego octu winnego.
- musztardowy: do 1 szklanki wrzącej wody dodaj 2 łyżki kurkumy, a następnie 2 łyżeczki białego octu.
- różne odcienie: przez 5 minut zaparzaj 4 torebki rumianku lub zielonej herbaty w 1 szklance wrzącej wody.
- jasnożółty: posiekaj pół szklanki nawłoci i gotuj przez 20 minut w 2 szklankach wody, odcedź, dodaj 2 łyżeczki białego octu winnego.
- bladożółty: skórki z 6 pomarańczy gotuj przez 20 minut w 1 ½ szklanki wody, odcedź, dodaj 2 łyżeczki octu winnego.
11

Różowy
- bladoróżowy:
- Posiekaj pół szklanki kwiatów amarantu i gotuj w 2 szklankach wody. Odcedź. Dodaj 2 łyżeczki białego octu winnego.
- Skórki 6 awokado gotuj przez 20 minut w 1 ½ szklanki wody. Odcedź. Dodaj 2 łyżeczki białego octu winnego.
- Zmieszaj 1 szklankę soku z kiszonych buraków i 1 łyżkę octu winnego. - ciemny różowy:
Średnich rozmiarów buraka posiekaj na kawałki i wrzuć do 4 szklanek wrzącej wody. Dodaj 2 łyżki octu winnego i ostudź całość do temperatury pokojowej. Odcedź buraki.
Powiązane porady
Podobne porady
Komentarze (2)
Ane
31.03.2016Witam
Chcialam powiedzieic kilka slow odnosnie tego co napisane na temat jajek.Strona jest zrobiona piekna ale dlaczego piszecie tak nie jasne rzeczy.Ja zrobilam jajka jak pisze tutaj i nic nie wyszlo ,dlaczego?dlatego ze kazdy z opisow nie mowi jasno co jak robic i logiczne jest to ze jajka maja byc gotowane w kazdym z tych opisow co nie jest wyjasnione dopiero wtedy wyjda kolory.Bez gotowania kochani zaden kolor nie wyjdzie a opisane jest tak ze rozumie to w taki sposob ze jajka sie nie gotuje tylko moczy w danych kolorach.piszcie dobrze opis rzeczy bo naprawde te sa bardzo zle opisane.
Chcialam powiedzieic kilka slow odnosnie tego co napisane na temat jajek.Strona jest zrobiona piekna ale dlaczego piszecie tak nie jasne rzeczy.Ja zrobilam jajka jak pisze tutaj i nic nie wyszlo ,dlaczego?dlatego ze kazdy z opisow nie mowi jasno co jak robic i logiczne jest to ze jajka maja byc gotowane w kazdym z tych opisow co nie jest wyjasnione dopiero wtedy wyjda kolory.Bez gotowania kochani zaden kolor nie wyjdzie a opisane jest tak ze rozumie to w taki sposob ze jajka sie nie gotuje tylko moczy w danych kolorach.piszcie dobrze opis rzeczy bo naprawde te sa bardzo zle opisane.
bies iadny
29.03.2016Ten przepis z papryką sprawdziłem. Jajka wyglądały lepiej przed barwieniem. Autor tego przepisu to skończony bałwan. Zanim jakąś radę umieści niech sam sprawdzi. Naraził mnie na niepotrzebne koszty.