Surówka z kapusty i marchewki

Jak zrobić surówkę z kapusty i marchewki?
AkashAkash - specjalista Tipy.pl

Jak już pewnie się domyśliłeś ta surówka zawiera dwa główne składniki – kapustę i marchewkę, a oprócz nich olej (tutaj słonecznikowy ale możesz użyć jakiegokolwiek innego), czarny pieprz, nasiona selera i sól. Czas przygotowania surówki wynosi 15 minut.
P

Rzeczy, których potrzebujesz
* Mała główka kapusty ok pół kilograma
* 2-3 marchewki
* Nasiona selera do smaku
* Czarny pieprz do smaku
* Sól do smaku

1
Surówka z kapusty i marchewki 1
Przygotuj składniki.
2
Surówka z kapusty i marchewki 2
Jeśli masz starą kapustę to odrzuć wierzchnie liście zaś resztę liści oddziel i drobno posiekaj (w przypadku młodej kapusty posiekaj wszystkie liście).
3
Surówka z kapusty i marchewki 3
Drobno posiekaną kapustę przełóż do dużej miski, posyp solą i ugnieć rękami aby ją zmiękczyć.
4
Surówka z kapusty i marchewki 4
Obierz i zetrzyj na tarce marchewkę (na dużych oczkach) a następnie dodaj do kapusty.
5
Surówka z kapusty i marchewki 5
Kapustę z marchewką posyp czarnym pieprzem oraz nasionami selera.
6
Surówka z kapusty i marchewki 6
Wszystko wymieszaj.
7
Surówka z kapusty i marchewki 7
Surówkę polej łyżką oleju słonecznikowego.
8
Surówka z kapusty i marchewki 8
Jeszcze raz zamieszaj i przełóż na ozdobną miseczkę.
9
Surówka z kapusty i marchewki 9
Podawaj jako dodatek do dań lub jako przystawkę.

Powiązane porady

Podobne porady

Komentarze (0)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie