kurczak grillowany w miodzie i musztardzie

Jak zrobić kurczaka grillowanego z miodem i musztardą?

chrapka - specjalista Tipy.pl
Hmmm czy jest coś lepszego niż grillowany kurczak? Kto raz go skosztował nigdy nie będzie miał dość. Myk polega też na tym, żeby tego kurczaka sobie urozmaicać. Sos miodowo-musztardowy nie dość, że w modzie to naprawdę jest dobry. Myślę, że każdy powinien spróbować kurczaka w takim właśnie sosie.
P

Rzeczy, których potrzebujesz
* 1/3 szklanki musztardy,
* 1/4 szklanki miodu,
* 2 łyżki majonezu,
* 1 łyżeczka sosu do potraw z grilla lub przyprawa do potraw z grilla,
* 4 piersi kurczaka.

1
Rozpal grilla lub włącz go, jeśli masz elektryczny.
2
W niewielkie miseczce połącz musztardę, miód, majonez i sos lub przyprawę. Wyrób sos.
3
Odmierz 2-3 łyżki tego sosu do szklanki.
4
Kurczaka oczyść i przekrój każdą pierś wzdłuż na pół.
5
Przygotowane filety włóż do sosu i pozostaw na chwilę.
6
Grilluj kurczaka z każdej strony na naoliwionym ruszcie około 18 lub 20 minut często obracając.
7
Przez ostatnie 10 minut grillowania polewaj kurczaka odłożonym sosem. Uważaj, aby kurczak się nie przypalił.
8
Podawaj od razu po zdjęciu z grilla. Wychodzi wybornie.

Powiązane porady

Stek w marynacie
Kurczak w sosie grzybowo-śmietanowym
Kotlety mielone z kurczaka

Podobne porady

Komentarze (0)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie