sałatka z kiszonej kapusty

Jak zrobić sałatkę z kiszonej kapusty?

Gomez - specjalista Tipy.pl
Lubisz kiszoną kapustę? Słusznie, to doskonałe źródło witaminy C i bardzo apetyczna przekąska. Nie pozwól jej jednak występować solo i załatw godne towarzystwo w postaci pysznej sałatki. Sporządzona według poniższego przepisu sałatka z kiszonej kapusty nadaje się jako dodatek do wielu dań, nie tylko do niedzielnego schabowego.
P

Rzeczy, których potrzebujesz
* 1l słoik kiszonej kapusty, odcedzonej
* 1 cebula, posiekana
* 2 laski selera naciowego, posiekane
* 1 zielona papryka, posiekana
* 1 duża marchewka, posiekana
* 1/2 szklanki papryki pomidorowej, pokrojonej w kosteczkę
* 1 łyżeczka nasion gorczycy
* 1 ½ szklanki cukru
* 1 szklanka oleju
* ½ szklanki octu jabłkowego

1
W dużej misce zmieszaj ze sobą kiszoną kapustę, cebulę, seler, zieloną paprykę, marchewkę, paprykę pomidorową i nasiona gorczycy. Odstaw na bok.
2
W małym rondelku wymieszaj cukier, olej i ocet. Doprowadź mieszankę do wrzenia, a następnie zdejmij z ognia.
3
Wlej ją do miski z kapustą, przemieszaj i przykryj.
4
Sałatkę włóż do lodówki na 2 dni. Po upływie tego czasu będzie najsmaczniejsza.

Powiązane porady

sałatka ze szpinakiem i granatem
lody
sałatka cezara z kurczakiem

Podobne porady

Komentarze (1)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie

topielica
27.04.2015
Ja dodaję do kapusty kiszonej pokrojoną w kostkę cebulkę ,trochę oleju słonecznikowego lub innego ,natkę pietruszki i kapusta gotowa -szybka ,naturalna i zdrowa.