salsa z pomidorów

Jak zrobić salsę z pomidorów?
MiniMini - specjalista Tipy.pl

Salsa jest wyśmienitym sosem, który przybył do nas prosto z egzotycznego Meksyku. Sekret smaku tkwi w drobno posiekanych warzywach i dobrze dobranej kompozycji przypraw. Sos jest bardzo prosty w przygotowaniu i wbrew pozorom nie wymaga wiele wysiłku. Stanowi idealny dodatek do ryb, dań mięsnych i potraw z grilla. Świeże, zdrowe warzywa są kolejnym atutem salsy. Zróbcie z nami ten wyśmienity sos i choć na chwilę przenieście się do roztańczonego i rozśpiewanego Meksyku.
P

Rzeczy, których potrzebujesz
* 2 pomidory śliwkowe
* 1 mała żółta papryka
* 1 ogórek zielony
* Pół czerwonej cebuli
* 1 łyżka czerwonego octu winnego
* 1 łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
* sól i pieprz do smaku

1
Pomidory sparz, obierz ze skórki i usuń pestki. Pomidory wraz z resztą warzyw pokrój w kostkę.
2
W małej miseczce zmieszaj pomidory z papryką, ogórkiem, cebulą, octem, oliwą z oliwek oraz po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
3
Salsę podawaj ze świeżym lub grillowanym pieczywem.

Powiązane porady

Podobne porady

Komentarze (0)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie