Jak ugotować zupę dyniową?

DobrzeJem.pl - specjalista Tipy.pl
Zupa, doskonała podczas odchudzania. Można ją jeść na obiad, jak i również na kolację. Zupa dostarcza jest cennym źródłem witaminy A w postaci naturalnego barwnika beta-karotenu.
P

Rzeczy, których potrzebujesz
Dynia,pokrojona w kostkę (0,3kg), bulion warzywny może być z kostki, serek, np: Twój Smak (50g), jogurt naturalny nisko tłuszczowy (150g), cebula, 1 sztuka (100g), sól, pieprz, do smaku.

1
Dynię umyj, obierz miąższ dyni pokrój w kostkę. Gotuj dynię w garnku, zalej bulionem. Dynię duś pod przykryciem.
2
Cebulę skrój w kostkę, dodaj do duszącej się dyni. Podduś dynię, aż będzie miękka i straci swoją strukturę.
3
Zestaw zupę z ognia, dodaj serek, jogurt. Zupę energicznie mieszaj do ujednolicenia konsystencji.
4
Zupę gotuj do wrzenia, dopraw ulubionymi przyprawami. Zupę przelej na talerz. Do zupy dodaj 2 łyżki jogurtu.

Przepis przygotowany przez specjalistów z serwisu DobrzeJem.pl
?

Wskazówki
Dynię obierz obieraczką do warzyw. Nożem ciężko się obiera dynię.

!

Uwaga!
Gorący mus z dyni może bulgotać i chlapać. Uważaj żeby się nie poparzyć.

Powiązane porady

Podobne porady

Komentarze (0)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie