Krem waniliowy

Jak zrobić krem waniliowy do babeczek?

BaskaK - specjalista Tipy.pl
Krem waniliowy
1 z 5
Takim kremem możemy ozdabiać babeczki ale również torty, placki i ciastka. Krem waniliowy możemy po prostu rozsmarować po całej powierzchni lub dekorować nim wypieki za pomocą szprycy z odpowiednią końcówką.
P

Rzeczy, których potrzebujesz
1 szklanka masła (225 g) w temperaturze pokojowej, 3-4 szklanki cukru pudru, 1/4 łyżeczki soli, 1 łyżka ekstraktu waniliowego, maksymalnie 4 łyżki mleka lub słodkiej śmietanki

1
Robienie masy waniliowej 2
Zbierz potrzebne składniki.
2
Robienie masy waniliowej 3
Cukier puder przesiej przez sitko. Utrzyj mikserem masło tak, aby było puszyste. Dodaj 3 szklanki cukru pudru i zmniejsz prędkość miksera na najmniejszą (aby cukier puder nie fruwał po całej kuchni). Ucieraj aż cukier się dobrze wmiesza w masło.
3
Robienie masy waniliowej 4
Zwiększ prędkość miksera na średnią, dodaj wanilię, sól i 2 łyżki mleka lub śmietanki. Ubijaj przez około 3 minuty.
4
Masa waniliowa
Jeśli chcesz aby masa była bardziej gęsta to dodaj więcej cukru pudru a jeśli chcesz aby była rzadsza to dodaj więcej mleka lub śmietanki (dodawaj po 1 łyżce).
?

Wskazówki
Przełóż masę waniliową do szprycy lub rękawa kuchennego i udekoruj nią babeczki.

Strona 1 z 5

Powiązane porady

karmelowe sprężynki
babeczki szpinakowe
muffinki choinki

Podobne porady

Komentarze (2)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie

Szliterin
01.07.2016
Fuj fuj fuj zniesmaczenie
zaslodzona092
26.01.2015
Suuuuuuuppppppppppppeeeeeeeerrrrrerrrrr