Krem waniliowy

Jak zrobić krem waniliowy do babeczek?

BaskaK - specjalista Tipy.pl
Krem waniliowy
1 z 5

Takim kremem możemy ozdabiać babeczki ale również torty, placki i ciastka. Krem waniliowy możemy po prostu rozsmarować po całej powierzchni lub dekorować nim wypieki za pomocą szprycy z odpowiednią końcówką.

P

Rzeczy, których potrzebujesz

1 szklanka masła (225 g) w temperaturze pokojowej, 3-4 szklanki cukru pudru, 1/4 łyżeczki soli, 1 łyżka ekstraktu waniliowego, maksymalnie 4 łyżki mleka lub słodkiej śmietanki


1
Robienie masy waniliowej 2

Zbierz potrzebne składniki.


2
Robienie masy waniliowej 3

Cukier puder przesiej przez sitko. Utrzyj mikserem masło tak, aby było puszyste. Dodaj 3 szklanki cukru pudru i zmniejsz prędkość miksera na najmniejszą (aby cukier puder nie fruwał po całej kuchni). Ucieraj aż cukier się dobrze wmiesza w masło.


3
Robienie masy waniliowej 4

Zwiększ prędkość miksera na średnią, dodaj wanilię, sól i 2 łyżki mleka lub śmietanki. Ubijaj przez około 3 minuty.


4
art/2012/15032_98557_big.jpg

Jeśli chcesz aby masa była bardziej gęsta to dodaj więcej cukru pudru a jeśli chcesz aby była rzadsza to dodaj więcej mleka lub śmietanki (dodawaj po 1 łyżce).


?

Wskazówki

Przełóż masę waniliową do szprycy lub rękawa kuchennego i udekoruj nią babeczki.


Strona 1 z 5

Powiązane porady

Podobne porady

Komentarze (3)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie

Niki_mouse
22.12.2018
Samo masło
Szliterin
01.07.2016
Fuj fuj fuj zniesmaczenie
zaslodzona092
26.01.2015
Suuuuuuuppppppppppppeeeeeeeerrrrrerrrrr