Nadzienie adwokat

Jak zrobić nadzienie do pączków Adwokat?

Kowalska - specjalista Tipy.pl
Nadzienie z Adwokata tj. z likieru jajecznego jest jednym z najpopularniejszych nadzień do pączków. Przygotowanie nadzienia jest dość pracochłonne jednak bardzo proste.
P

Rzeczy, których potrzebujesz
1 szklanka ajerkoniaku (Advocaat), 1/2 szklanki mleka, 1 budyń waniliowy, 1 żółtko, 1 łyżeczka cukru waliniowego

1
Przygotuj budyń według przepisu na opakowaniu i odstaw na bok.
2
Za pomocą miksera dokładnie zmiksuj budyń z adwokatem i żółtkiem jajka.
3
Do garnuszka nalej mleko, postaw na ogień, dodaj cukier waniliowy i podgrzewaj cały czas mieszając do czasu rozpuszczenia się cukru.
4
Do zaczynającego się gotować mleka zacznij pomału dolewać mieszanki z ajerkoniakiem. Wszystko dokładnie wymieszaj i wyłącz ogień. Odstaw na bok do przestygnięcia. Nadziewaj pączki za pomocą szprycy.

Powiązane porady

Pączki
pączki ziemniaczane

Podobne porady

Komentarze (0)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie