Nadzienie adwokat

Jak zrobić nadzienie do pączków Adwokat?
Kowalska - specjalista Tipy.pl

Nadzienie z Adwokata tj. z likieru jajecznego jest jednym z najpopularniejszych nadzień do pączków. Przygotowanie nadzienia jest dość pracochłonne, jednak bardzo proste.

P

Rzeczy, których potrzebujesz

1 szklanka ajerkoniaku (Advocaat), 1/2 szklanki mleka, 1 budyń waniliowy, 1 żółtko, 1 łyżeczka cukru waniliowego


1

Przygotuj budyń według przepisu na opakowaniu i odstaw na bok.


2

Za pomocą miksera dokładnie zmiksuj budyń z adwokatem i żółtkiem jajka.


3

Do garnuszka nalej mleko, postaw na ogień, dodaj cukier waniliowy i podgrzewaj cały czas mieszając - do czasu rozpuszczenia się cukru.


4

Do zaczynającego się gotować mleka zacznij pomału dolewać mieszanki z ajerkoniakiem. Wszystko dokładnie wymieszaj i wyłącz ogień. Odstaw na bok do przestygnięcia. Nadziewaj pączki za pomocą szprycy.


Powiązane porady

Podobne porady

Komentarze (0)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie