Tosty z serem

Jak zrobić serowe roladki?
Jess - specjalista Tipy.pl

Te serowe roladki będą wspaniałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju zup w tym w szczególności do zupy pomidorowej - palce lizać! Po prostu maczaj roladkę w zupie i rozkoszuj się jej wspaniałym smakiem.
1
Serowe roladki 1
Pokrój chleb tostowy (lub inny o prostokątnym kształcie) na kromki a następnie odetnij od nich skórki.
2
Serowe roladki 2
Rozwałkuj kromki wałkiem do ciasta, aby były cieniutkie i zbite a następnie na każdą z nich połóż plasterek miękkiego sera żółtego (najlepiej topi się ser mozzarella).
3
Serowe roladki 3
Zwiń kromeczki z serem. Na dużą patelnię nałóż łyżkę masła, postaw na ogień i poczekaj, aż masło się roztopi. Wówczas połóż na nią roladki i podsmaż je ze wszystkich stron na złoty kolor (około 5-7 minut).
4
Serowe roladki 4
Ściągnij z patelni, przełóż na talerze i podawaj na ciepło razem z zupą (najlepiej pomidorową).
5
Serowe roladki 5
Smacznego!

Powiązane porady

Podobne porady

Komentarze (0)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie