Jak zrobić kotleciki ryżowe?

Przedstawiam przepis na kotleciki ryżowe. Ten przepis jest idealny w chwili kiedy nie masz za dużo czasu na przygotowanie posiłku. Bardzo prosty i smaczny, na pewno przypadnie Ci do gustu. Poza tym mimo swojej mylącej nazwy kotleciki są w pełni wegetariańskie.
P

Rzeczy, których potrzebujesz
woreczek ryżu, 10-15 dag żółtego sera, mały pęczek szczypiorku, jajko, sól, pieprz, curry, wegeta, bułka tarta, olej do smażenia,

1
Gotujemy ryż według przepisu na jego opakowaniu. Następnie odcedzamy i pozostawiamy do wystygnięcia.
2
Na tarce o dużych oczkach ścieramy ser.
3
Myjemy szczypiorek i drobno siekamy.
Ser i szczypiorek dodajemy do ryżu.
4
Następnie wbijamy jajko i dokładnie mieszamy.
Przyprawiamy solą, pieprzem, curry i vegetą według własnego uznania.
5
Z powstałej masy formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju, rumienimy z obu stron.
?

Wskazówki
Do kotlecików można dodatkowo zrobić sos czy sałatkę, która uczyni nasz posiłek jeszcze bardziej wartościowym.

!

Uwaga!
Bardzo łatwo je przypalić dlatego należy często je obracać.

Powiązane porady

Podobne porady

Komentarze (1)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie

#18541
02.04.2013
pycha!