gotowanie ryb

Jak gotować ryby?
AdamAdam - specjalista Tipy.pl

Smażone, pieczone, gotowane, robione na parze, do ich spożywania nie trzeba nas już namawiać. Ryby są nie tylko smaczne, ale przede wszystkim zdrowe. Regularnie jadane wzmacniają serce, opóźniają procesy starzenia, pozytywnie wpływają na wzrok, poprawiają pamięć, koncentrację i pomagają nam dbać o linię. Kiedyś danie postne, dziś rarytas. Poniżej dowiecie się, w jaki sposób ugotować rybę żeby zachwycić najwybredniejsze podniebienie.
1
Ryba jest wówczas dobrze ugotowana jeśli lekko oddzielają się jej płetwy.
2
Ryba gotowana nie zżółknie pod warunkiem, że do gotowania włożymy więcej pietruszki oraz cebuli, a mniej marchwi.
3
Ryby powinno się zawsze bardzo dokładnie dogotować. Niedogotowane ryby są szkodliwe, często zawierają różne pasożyty, a ich łuski są siedliskiem wielu bakterii.

Powiązane porady

Podobne porady

Komentarze (0)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie