Jak ugotować budyń z torebki?
grazyna2grazyna2 - specjalista Tipy.pl

Budyń to smaczny deser zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Dostarcza wiele składników odżywczych. Warto zrobić go samemu w domu, bo robi się go szybciutko, a smakuje zarówno na ciepło jak na zimno. Polecam serdecznie!
P

Rzeczy, których potrzebujesz
2 budynie śmietankowe w proszku, litr mleka, garnek do gotowania i kubek do rozmieszania, dodatki na wierzch (sok, owoce)

1
Wlej mleko do garnka i postaw na ogniu do zagotowania. Nie wlewaj jednak wszystkiego, odlej szklankę do kubka.
2
Wsyp proszki budyniowe do kubka, gdzie odlałeś szklankę zimnego mleka.
3
Rozmieszaj dokładnie budyniowy proszek z mlekiem.
4
W międzyczasie przygotuj salaterki na budyń.
5
Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek - energicznie przy tym mieszaj.
6
Po minucie masz gotowy budyń.
7
Wlej ciepły budyń do miseczek.
8
Teraz masz aż 3 miseczki budyniu. Wystarczy dodać sok, owoce ( to już według własnych pomysłów) i zajadać.
?

Wskazówki
Owoce możesz położyć na dnie miseczek i zalać je gorącym budyniem (polecam cząstki mandarynki i gruszkę).

!

Uwaga!
Jeśli kupiłeś budyń w proszku bez cukru to do mleka dodaj 3 łyżki cukru.

Powiązane porady

Podobne porady

Komentarze (3)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie

StanleyPines420
23.11.2019
Many thanks
maciej
05.02.2019
zawsze spalę, nigdy nie zrobiłem dobrze budyniu, a pokazywano mi
arimor
01.05.2013
Warto jest także dodać łyżeczkę miękkiego masła - budyń będzie wtedy smaczniejszy i bardziej puszysty.