Przystawki, Zupy i Sałatki
- Gotowanie i Pieczenie
- Drinki, Napoje, Koktajle, Alkohole
- Przepisy Świateczne
- Wina
- Śniadanie
- Dania Główne
- Kuchnia Światowa i Regionalna
- Zdrowa Żywność
- Żywność
- Desery
Strona głównaGotowaniePrzystawki, Zupy i SałatkiPrzekąski CiepłeJak zrobić szparagi smażone na maśle z czosnkiem?

Jak zrobić szparagi smażone na maśle z czosnkiem?
Kaja_14614 - specjalista Tipy.pl
Szparagi dopiero niedawno zaczęły być popularne w Polsce ale już zdążyły zawojować na dobre nasze stoły. Są zdrowe i przede wszystkim pyszne - czy to szparagi gotowane, czy z grilla, czy z piekarnika czy też smażone na masełku. Pamiętaj, że im młodsze szparagi tym krótszy czas gotowania. Przed smażeniem odetnij twarde końce szparagów i je delikatnie obierz od 1/3 wysokości w dół.
P
Rzeczy, których potrzebujesz
Wiązka szparagów, 1 ząbek czosnku, sok z plasterka cytryny, masło