mojito z mango

Jak zrobić mangojito (mojito o smaku mango)?
Barman - specjalista Tipy.pl

Idealny drink na letnie wieczory. „Mangowa” wersja tradycyjnego mojito jest nawet zdrowsza od oryginału. Zawdzięcza to bogatym właściwościom mango, które jest doskonałym źródłem witamin A i C. Ostatnio odkryto nawet, że owoc ten zapobiega, a nawet hamuje rozwój niektórych typów raka piersi i jelita grubego. Zatem pij na zdrowie!
P

Rzeczy, których potrzebujesz
1 łyżka świeżych, rozgniecionych liści mięty + odrobina mięty do dekoracji, 1 łyżka nektaru z agawy (można go zastąpić miodem gryczanym), 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z limonki, 60 ml nektaru z mango, 45 ml białego rumu, 1 szklanka lodu, woda gazowana, plasterek mango do dekoracji

1
W shakerze rozgnieć liście mięty i wymieszaj z nektarem z agawy.
2
Dodaj sok z limonki, nektar z mango, rum i lód. Zamknij shaker i dobrze wstrząśnij jego zawartość.
3
Przecedź drinka do wysokiego kieliszka i dopełnij wodą gazowaną.
4
Udekoruj listkiem mięty i plasterkiem mango.

Powiązane porady

Podobne porady

Komentarze (0)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie