Kasza jaglana z bananem i cynamonem

Jak zrobić kaszę jaglaną z bananem i cynamonem?

Puna - specjalista Tipy.pl
Potrawa bogata w potas, magnez, krzemionkę, witaminy z grupy B, oraz witaminę C, E. Jest idealna dla łasuchów i może być doskonałym substytutem słodyczy. Nie wygląda zbyt kusząco jednak zapewniam, że smakuje wyśmienicie.
P

Rzeczy, których potrzebujesz
Składniki na 2 porcje: szklanka kaszy jaglanej, szklanka mleka, 2 banany, szczypta soli, łyżeczka cynamonu, łyżeczka masła

1
Do garnka wsypujemy szklankę kaszy jaglanej, szklankę wody (najlepiej wrzątku), szklankę mleka, szczyptę soli oraz łyżeczkę masła. Całość gotujemy na małym ogniu przez ok. 20 min do momentu gdy kasza wchłonie wodę z mlekiem. Co pewien czas mieszamy, by kaszka się nie przypaliła.
2
W czasie gdy kasza się gotuje obieramy banany, kroimy na bardzo cienkie plasterki i w miseczce za pomocą widelca rozdrabniamy na papkę dodając łyżeczkę cynamonu.
3
Gdy kasza się ugotuje mieszamy ją z pokrojonymi w plasterki lub zmiksowanymi bananami i gotowe. Smacznego!

Powiązane porady

karmienie niemowlaka kaszką
Płatki owsiane na słodko
Prosta owsianka bez gotowania

Podobne porady

Komentarze (1)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie

topielica
13.03.2015
Ja gotuję krócej 10-15 minut by nie straciła wartości odżywczych, w trakcie gotowania dodaję płatki owsiane z owocami a na koniec całość polewam miodem .Przepyszne ,pożywne i zdrowe.