Przystawki, Zupy i Sałatki
- Gotowanie i Pieczenie
- Drinki, Napoje, Koktajle, Alkohole
- Przepisy Świateczne
- Wina
- Śniadanie
- Dania Główne
- Kuchnia Światowa i Regionalna
- Zdrowa Żywność
- Żywność
- Desery
Strona głównaGotowaniePrzystawki, Zupy i SałatkiPrzekąski CiepłeJak zrobić smażone parówki panierowane?·

Jak zrobić smażone parówki panierowane?·
Jess - specjalista Tipy.pl
P
Rzeczy, których potrzebujesz
1 szklanka mąki kukurydzianej, 1 szklanka mąki, 1/4 szklanki cukru, 1 łyżka sody oczyszczonej, 1/4 łyżeczki soli, 1 ubite jajko, 1,5 szklanki maślanki (jeśli nie masz to może być mleko), 1 łyżka oleju, 1 łyżka miodu, 2 opakowania parówek (10 sztuk), 10 patyczków bambusowych do szaszłyków, olej roślinny do głębokiego smażenia
1

Do głębokiego rondelka nalej olej (tyle jak do smażenia frytek). Zwiększ ogień na średni i rozgrzej olej do 175 stopni C. Przełóż do dużej miski mąkę kukurydzianą, mąkę zwykłą, cukier, sodę i sól. Wszystko dobrze wymieszaj a następnie dodaj ubite jajko, maślankę, olej i miód. Wymieszaj dokładnie - ciasto powinno być bardziej gęste niż ciasto do naleśników.