mrożona czekolada

Jak zrobić mrożoną czekoladę?
Toska - specjalista Tipy.pl

Czekolada jest dobra zawsze i o każdej porze, jednak w wersji mrożonej z dodatkiem gałki lodów czekoladowych idealnie sprawdzi się nawet w największe upały. Nie ma sensu przekonywać cię o tym jak bardzo jej pragniesz. Zdjęcie obok to najlepsza motywacja. Czujesz już jak ten napój rozpływa się w twoich ustach? Za 15 minut ty także będziesz mogła delektować się jego smakiem.
P

Rzeczy, których potrzebujesz
na 4 porcje: 3/4 szklanki gorącej wody, 1/2 szklanki bardzo drobnego cukru, 1/4 szklanki niesłodzonego kakao holenderskiego, 1 łyżeczka ekstraktu czekoladowego, 1 szklanka mleka, 2 szklanki lodu, woda gazowana, lody czekoladowe (lekko roztopione), świeża mięta

1
Gorącą wodę, cukier, kakao i ekstrakt czekoladowy zmiksuj blenderem. Dodaj mleko i ponownie wymieszaj. Odstaw czekoladę, żeby całkowicie ostygła.
2
Teraz wrzuć do niej kostki lodu i miksuj do czasu, aż napój spieni się i przybierze konsystencje shake'a. W razie potrzeby dodaj więcej lodu.
3
Wlej do każdej ze szklanek odrobinkę wody gazowanej. Dopełnij je mrożoną czekoladą pozostawiając około 3 cm wolnego miejsca.
4
Na wierzch nałóż po jednej gałce lodów czekoladowych. Udekoruj listkiem mięty.

Powiązane porady

Podobne porady

Komentarze (0)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie