pierogi ruskie

Jak zrobić pierogi ruskie?
OnaOna - specjalista Tipy.pl

Pierogi ruskie są bardzo popularne na polskim stole. Zapewne przeczytałaś wiele przepisów. Ja chciałabym podać prosty wypróbowany sposób. Możesz być pewna, że cała twoja rodzina rozsmakuje się w tych pierogach. Znikną z talerzy w mgnieniu oka. Sekret doskonałych pierogów tkwi w odpowiednich proporcjach głównych składników. Jeżeli dodamy za mało sera białego - będą po prostu niesmaczne. Poniżej znajdziesz przepis na wyśmienite pierogi.
P

Rzeczy, których potrzebujesz
* 80 dkg ziemniaków,
* 20 dkg sera białego,
* 5 dkg cebuli,
* 3 dkg tłuszczu,
* Sól,
* Pieprz,
* Ciasto: (link do ciasta poniżej),

1

Zanim przystąpisz do robienia farszu do pierogów ruskich przygotuj ciasto. Przepis na ciasto na pierogi znajdziesz tu -> ciasto na pierogi.

2
Ziemniaki porządnie wyszoruj i ugotuj w mundurkach. Następnie obierz ze skóry, zmiel wraz z białym serem.
3
Obierz cebulę, usmaż na tłuszczu na złoty kolor i dodaj do ziemniaków. Dokładnie wymieszaj, dodaj sól i pieprz.
4
Ugotowane pierogi wyłóż na rozgrzany półmisek i polej tłuszczem.
5
Podawaj ze śmietaną (w kubeczku do maczania gorących pierogów) i przysmażoną na maśle cebulką (na wierzch na pierogi).

Powiązane porady

Podobne porady

Komentarze (0)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie