pierogi z kapustą i grzybami

Jak zrobić pierogi z kapustą i grzybami?

JedzenieJedzenie - specjalista Tipy.pl
Wykonanie pierogów nie jest trudne. Musisz tylko odpowiednio przygotować farsz. Poniżej znajdziesz instrukcję jak zrobić pierogi z kapustą i grzybami.
P

Rzeczy, których potrzebujesz
* 45 dkg kiszonej kapusty,
* 15 dkg cebuli,
* 4 dkg tłuszczu,
* Pieprz,
* Sól,
* 40 dkg świeżych grzybów,
* 6 dkg czerstwej bułki,

1
Kapustę pogotuj w małej ilość wody przez około 30 minut a następnie odparuj. Obierz cebulę i pokrój. Usmaż ją na złoty kolor.
2
Ugotowaną kapustę ostudź, odciśnij i posiekaj. Dodaj połowę cebulki. Wymieszaj.
3
Oczyść grzyby, przytnij trzonki, opłucz i pokrój w cienkie plasterki. Wrzuć do garnka, dodaj 2-3 łyżki wody i ugotuj pod przykryciem i odparuj.
4
Grzyby, bułkę oraz pozostałą część cebuli zmiel, dodaj sól i pieprz do masy. Wyrób ręką na jednolitą masę.
5
Dodaj kapustę i pomieszaj aby składniki się połączyły.
6

Przygotuj ciasto według przepisu (link). Rozwałkuj i wycinaj krążki na które nakładaj farsz. Sklej i wrzucaj do wrzątku.

7
Ugotowane pierogi wyłóż na ogrzany półmisek i polej masłem lub tłuszczem z topionej słoniny ze skwarkami.

Powiązane porady

robienie naleśników
duszone pory
Spaghetti z pieczarkami i pomidorami

Podobne porady

Komentarze (0)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie