chleb czosnkowy

Jak zrobić chleb czosnkowy?

JedzenieJedzenie - specjalista Tipy.pl
Chleb czosnkowy jest wspaniałą przekąską na imprezę domową, na grilla czy jako dodatek do pomidorów z mozzarellą. Pomimo, iż często uskarżamy się na nieprzyjemny zapach z ust po zjedzeniu czosnku, należy przyznać, że chleb czosnkowy jest pyszny i bardzo zdrowy. Poniżej przedstawiam prosty lecz wspaniały przepis na chleb czosnkowy.
P

Rzeczy, których potrzebujesz
* 1 bagietka
* kostka masła
* 2 ząbki czosnku (średniej wielkości)
* suszone oregano
* sól i pieprz

1
Upewnij się, że masło jest na tyle miękkie, aby można je było mieszać. Aby to osiągnąć wyciągnij masło z lodówki i pozostaw w temperaturze pokojowej przez całą noc.
2
masło czosnkowe
Wyciśnij 2 ząbki czosnku i zmieszaj z masłem. Dodaj soli, pieprzu oraz oregano.
3
Bagietkę pokrój na małe kromeczki. Każdą z nich posmaruj masłem czosnkowym.
4
chleb czosnkowy
Kromeczki piecz w piekarniku (nagrzany wcześniej do ok. 200 stopni) lub na grillu aż nabiorą złotego koloru.
?

Wskazówki
* Zamiast oregano możesz dodać bazylii, koperku, szczypiorek lub zioła prowansalskie. Dodaj te zioła, które najbardziej lubisz.
* Zamiast kroić bagietkę na kromeczki możesz ją ponacinać. Do każdego nacięcia nałóż masła czosnkowego.

Powiązane porady

Grillowany ananas
Łosoś z grilla
Grillowany bakłażan

Podobne porady

Komentarze (0)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie