dip szpinakowy

Jak zrobić dip szpinakowy?
JedzenieJedzenie - specjalista Tipy.pl

Bardzo wiele osób nie przepada za szpinakiem, często dlatego, że gdy byli dziećmi podawano im w niedobrą papkę. Szpinak jednak warto jeść ponieważ zawiera duże ilości kwasu foliowego, który chroni nasze serca przed chorobami. Jego spożywanie zalecane jest również dla kobiet w ciąży bowiem chroni on również płód przed wadami rozwojowymi.
P

Rzeczy, których potrzebujesz
* 250-300 g mrożonego szpinaku (rozmrożony i odciśnięty z nadmiaru wody)
* 1 szklanka naturalnego jogurtu
* 8 łyżeczek majonezu
* 2 łyżeczki suszonego koperku
* 1/2 łyżeczki nasion selera
* 1 rozgnieciony ząbek czosnku
* szczypta soli

1
Szpinak miksować razem z jogurtem, majonezem, koperkiem, nasionami selera, solą i czosnek, aż uzyska kremową konsystencję.
2
Przed podaniem wstaw na godzinę do lodówki.
3
Dip warto przygotować wcześniej, np. dzień przed podaniem. Dzięki temu wszystkie składniki się lepiej ze sobą połączą.

Powiązane porady

Podobne porady

Komentarze (0)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie