masło pomarańczowe z żurawiną i orzechami pekan

Jak zrobić masło pomarańczowe z suszoną żurawiną i orzeszkami pekan?

angel11 - specjalista Tipy.pl
masło pomarańczowe z żurawiną i orzechami pekan
1 z 7
Lubisz kulinarne eksperymenty? Jeśli tak, koniecznie wypróbuj przepis na masło pomarańczowe z orzechami pekan oraz suszoną żurawiną. Ta rozpływająca się w ustach maślana pasta idealnie nadaje się do śniadaniowych bułeczek na słodko, tostów czy naleśników. Gwarantuję ci, że ten niecodzienny dodatek oczaruje nawet najbardziej wybrednego smakosza i jeszcze niejeden raz zagości na twoim stole.
P

Rzeczy, których potrzebujesz
240 g miękkiego masła, ¼ szklanki drobno posiekanej słodzonej suszonej żurawiny, 1 łyżka startej skórki pomarańczowej, 2 ½ łyżeczki soku z pomarańczy, 3 łyżki orzeszków pekan (wyprażonych i posiekanych)

1
Żurawinę posiekaj drobno.
2
Przełóż masło do naczynia i dodaj do niego 2 łyżki posiekanej żurawiny, startą skórkę pomarańczową i sok z pomarańczy.
3
Następnie pokrój drobno orzeszki pekan.
4
Dodaj je do masła i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
5
Przełóż masło do słoika bądź innego naczynia.
6
Serwuj z tostami, naleśnikami, bułeczkami i innym pieczywem.
Strona 1 z 7

Powiązane porady

pasta kanapkowa
Masło truskawkowe
pesto z rukoli

Komentarze (0)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie