farsz do taco

Jak zrobić farsz do taco?

Becia19 - specjalista Tipy.pl
farsz do taco
1 z 5
Tacos przypadną do gustu nie tylko fanom meksykańskiej kuchni. Aromatyczna i doskonale doprawiona mieszanka mięsa i warzyw, zamknięte w klasycznej tortilli lub – w wersji dietetycznej – zawinięte w liście sałaty to smaczna przekąska na każdą porę dnia. Łatwy i ekspresowy przepis na farsz do taco znajdziecie poniżej.
P

Rzeczy, których potrzebujesz
0,5 kg mięsa mielonego wołowego, 1 mała cebula (pokrojona w kostkę), 3 pomidory rzymskie (pokrojone w kostkę), 1 papryka (pokrojona w kostkę), 1 papryka jalapeno (z usuniętymi nasionkami, pokrojona w kostkę), 2 ząbki czosnku przepuszczone przez praskę, 1 łyżka sproszkowanego kminu rzymskiego, 1 łyżka papryki, 1 łyżka suszonego oregano, 1/4 łyżeczki chili w proszku, sól i pieprz do smaku, 1/4 szklanki drobno posiekanej pietruszki (do dekoracji), liście sałaty lub tortilla

1
farsz do taco - krok 1
Wszystkie warzywa pokrój w drobną kostkę i pogrupuj.
2
farsz do taco - krok 2
Rozgrzej odrobinę oleju na patelni. Następnie wrzuć na olej cebulę. Podsmażaj ją do czasu, aż stanie się przezroczysta.
3
farsz do taco - krok 3
Teraz dodaj mięso mielone. Podsmażaj je przez chwilę rozdzielając na mniejsze porcję drewnianą szpatułką. Wrzuć na patelnię warzywa.
4
farsz do taco - krok 4
Całość dopraw czosnkiem, kminem, chili, papryką, oregano oraz solą i pieprzem. Duś farsz do czasu, aż pomidory staną się miękkie. Udekoruj drobno posiekaną papryką.

Podawaj farsz w tortillach lub (w wersji dietetycznej) zawinięty w liście sałaty. Smacznego.
Strona 1 z 5

Powiązane porady

Podobne porady

Komentarze (0)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie