- Przystawki, Zupy i Sałatki
- Gotowanie i Pieczenie
- Drinki, Napoje, Koktajle, Alkohole
- Przepisy Świateczne
- Wina
- Śniadanie
- Kuchnia Światowa i Regionalna
- Zdrowa Żywność
- Żywność
- Desery

Jak zrobić roladki z kurczaka z serem i szynką w piekarniku?
Joasia - specjalista Tipy.pl

Soczyste i kruchutkie mięso z kurczaka, otoczone chrupiącą panierką, zamykające w środku aromatyczną szynkę i ciepły, ciągnący się ser. To krótki opis roladki z kurczaka, na punkcie której oszaleją wszystkie twoje zmysły. To prosty pomysł na smaczny i efektowny obiad. Przekonaj się korzystając z przepisu zamieszczonego poniżej.
Rzeczy, których potrzebujesz
4 duże filety z kurczaka, 4 plasterki dobrej szybki, 2-4 plasterki żółtego sera, 1-2 szklanki doprawionej bułki tartej, 3 jajka (rozbełtane), sos serowy: 14-15 plasterków sera żółtego, 1 szklanka mleka, 15 g masła

Umieść roladki na papierowych ręcznikach, które wchłoną tłuszcz. Następnie włóż je do naczynia żaroodpornego i piecz przez 30 minut w nagrzanym piekarniku. W międzyczasie przygotuj sos serowy. Podgrzej mleko z masłem w rondelku na średnim ogniu. Uważaj, żeby nie zaczęło wrzeć. Zmniejsz nieco ogień i zacznij dodawać ser – po jednym plasterku naraz, ciągle mieszając, do czasu, aż cały ser się roztopi. Gdy tak się stanie, zdejmij rondel z ognia i odstaw na bok.