Dania Główne
- Przystawki, Zupy i Sałatki
- Gotowanie i Pieczenie
- Drinki, Napoje, Koktajle, Alkohole
- Przepisy Świateczne
- Wina
- Śniadanie
- Kuchnia Światowa i Regionalna
- Zdrowa Żywność
- Żywność
- Desery

Jak zrobić pieczoną cukinię z serem?
Gomez - specjalista Tipy.pl
P
Rzeczy, których potrzebujesz
4 małe cukinie pokrojone w pałeczki, 1/2 szklanki tartego sera parmezan, 1/2 łyżeczki suszonego tymianku, 1/2 łyżeczki suszonego oregano, 1/2 łyżeczki suszonej bazylii, 1/4 łyżeczki czosnku w proszku, sól i świeżo zmielony pieprz do smaku, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki świeżo posiekanej natki pietruszki
3

Umieść cukinię na przygotowanej blasze. Skrop oliwą z oliwek i posyp mieszanką parmezanową. Włóż do nagrzanego piekarnika i piecz przez 15 minut. Następnie przez ostatnie 2-3 minuty podpiecz ją na ruszcie, żeby stała się chrupiąca i przybrała złotobrązowy kolor.
Podawaj natychmiast, udekorowaną posiekaną natką pietruszki.
Podawaj natychmiast, udekorowaną posiekaną natką pietruszki.