whisky z sokiem pomarańczowym

Jak zrobić whisky z sokiem pomarańczowym?
Barman - specjalista Tipy.pl

Istnieje wiele wariacji na temat tego drinka. Osobiście najbardziej smakuje mi on z dodatkiem soku z czerwonych pomarańczy. Owoce te mają niepowtarzalny, słodko-kwaśny smak z nutą goryczy. W połączeniu z whisky i syropem cukrowym daje to naprawdę interesującą mieszankę. Nie przekonasz się, póki nie spróbujesz. Przepis zamieszczam poniżej.
P

Rzeczy, których potrzebujesz
45 ml whisky, 30 ml soku z czerwonych pomarańczy, 15 ml soku z cytryny, 15 ml syropu cukrowego, odrobina Angostury Bitters

1
Wszystkie składniki umieść w shakerze.
2
Dopełnij go lodem i dobrze wstrząśnij całość.
3
plasterki pomarańczy
Przelej drinka do szklaneczki koktajlowej i udekoruj plasterkiem czerwonej pomarańczy.

Powiązane porady

Podobne porady

Komentarze (0)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie