Dzień Św. Patryka
- Wieczór Panieński i Kawalerski
- Prezenty Ślubne
- Wspomnienia Weselne
- Zaręczyny
- Tradycje Ślubno-Weselne
- Planowanie Ślubu i Wesela
- Moda Ślubna
- Rodzaje Ślubów i Wesel
- Po Weselu
- Wielkanoc
- Halloween
- Dzień Matki
- Dzień Ojca
- Walentynki
- Urodziny
- Boże Narodzenie
- Sylwester i Nowy Rok
- Prezenty
- Dzień Dziecka
- Weekend Majowy
- Dzień Wszystkich Świętych
- Narodowe Święto Niepodległości
- Inne Święta i Uroczystości
- Pierwszy Dzień Wiosny
- Andrzejki
- Dzień Babci
- Dzień Dziadka
- Pierwsza Komunia Święta
Strona głównaUroczystościDzień Św. PatrykaParady z Okazji Dnia Św. PatrykaJak zrobić deser - kapelusiki na Dzień Świętego Patryka?

Jak zrobić deser - kapelusiki na Dzień Świętego Patryka?
Floki - specjalista Tipy.pl
P
Rzeczy, których potrzebujesz
ciasteczka, duże pianki marshmallows, Candy Melts z ciemnej czekolady, zielone Candy Melts, zielony cukier ozdobny, patyczki.
1

Rozpuść Candy Melts z ciemnej czekolady w kuchence mikrofalowej ustawionej na 50 % mocy, w 30 sekundowych odstępach. Po każdym ogrzewaniu dobrze wymieszaj. Powtarzaj czynność, aż do całkowitego rozpuszczenia Candy Melts. Zanurz ciasteczko w czekoladzie, a następnie strząśnij jej nadmiar. Połóż na pergaminie, aż do wyschnięcia.
6

Przełóż resztkę zielonego lukru do rękawa cukierniczego i wyciśnij trzy małe kropeczki. Następnie połącz je za pomocą wykałaczki, by przypominały kształtem koniczynę. Posyp koniczynkę zielonym cukrem ozdobnym i pozostaw do wyschnięcia. Przyklej je do kapelusza wykorzystując odrobinę zielonej masy.