biała sangria z ogórkiem i melonem

Jak zrobić białą sangrię z ogórkiem i melonem?
ProhibicjaProhibicja - specjalista Tipy.pl

Sangria to doskonały wybór na lato. Wiele przepisów wymaga dodania do niej tony cukru, ciężkich likierów i syropów, choć w rzeczywistości to owoce, które się w niej znajdują, powinny odpowiadać za jej smak. I tak jest w tym przypadku. Dzięki temu sangria jest delikatna i lekka. Jeśli chcesz dodać jej nieco więcej charakteru, wlej do niej odrobinę limoncello. Element ten możesz jednak śmiało pominąć. Twój poncz i tak wyjdzie pyszny.
P

Rzeczy, których potrzebujesz
1 butelka białego wytrawnego wina, 1/2 małego melona kantalupa lub miodowego (obrany i pokrojony na małe kawałki), 1/4 ogórka bez pestek (pokrojony w plasterki) + odrobina do dekoracji, 1/2 limonki (pokrojonej na plasterki), 4 listki mięty, odrobina soku lub limoncello, woda gazowana

1
Wszystkie składniki z wyjątkiem wody gazowanej zmieszaj w dzbanku.
2
Włóż go na 2-4 godziny do lodówki. Po około 30 minutach schładzania, usuń listki mięty.
3
Gotową sangrię wlej do kieliszków wypełnionych lodem i dopełnij wodą gazowaną.
4
Udekoruj plasterkami ogórka i limonki.

Powiązane porady

Podobne porady

Komentarze (0)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie