slushy truskawkowo cytrynowe

Jak zrobić slushy z truskawek i cytryny?
ProhibicjaProhibicja - specjalista Tipy.pl

Slushy to orzeźwiający napój z owoców i kruszonego lodu. Chłodzi lepiej, niż lody, gasi pragnienie skuteczniej, niż woda, robi się go szybciej, niż sorbet. A jak smaaaakujeee.... Każdy, kto choć raz spróbował owocowego slushy wie, że nie można mu się oprzeć. Polecam wypróbować zamieszczony tutaj przepis.
P

Rzeczy, których potrzebujesz
na 4 porcje: 1 szklanka mrożonych truskawek (lub świeżych włożonych wieczór wcześniej do zamrażalnika), 1/2 szklanki soku pomarańczowego, 1/2 szklanki wody, 1/4 szklanki świeżo wyciśniętego soku z cytryny, 4 łyżki cukru, 3 szklanki kruszonego lodu

1
Wyjmij truskawki z zamrażalnika i poczekaj, aż lekko rozmarzną. Puszczony przez nie sok dolicz do odmierzonej szklanki owoców.
2
Zmiksuj truskawki, sok pomarańczowy, wodę, sok z cytryny i cukier blenderem ustawionym na najwyższą moc. Blenduj je przez 15-20 sekund.
3
Dodaj kruszony lód i mieszaj całość (może być ruchem pulsującym), dopóki składniki połączą się, a grudki lodu przestaną być widoczne.
4
Przelej do szklanek. Podawaj od razu po przygotowaniu.

Powiązane porady

Komentarze (0)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie