margarita z mrożonym arbuzem

Jak zrobić mrożoną margaritę z arbuzem?

ProhibicjaProhibicja - specjalista Tipy.pl
Możesz wierzyć lub nie, ale jest to przepis na absolutnie najwspanialszą mrożoną margaritę na świecie. Nie za kwaśna, nie za słodka, idealnie alkoholowa. Już po pierwszym łyku zakochasz się w niej na zabój. No właśnie – lepiej przygotuj od razu cały dzbanek, żebyś nie musiała walczyć o nią z innymi zainteresowanymi.
P

Rzeczy, których potrzebujesz
150 ml srebrnej tequili, 60 ml triple sec lub likieru pomarańczowego, 6 łyżek świeżo wyciśniętego soku z limonki (4-5 owoców), 60 ml syropu cukrowego (patrz wskazówki poniżej), 4 szklanki pokrojonego w kostkę miąższu arbuza (bez pestek)

1
Na 8 godzin przed planowanym podaniem drinków

Pokrojone w kostkę kawałki arbuza ułóż na wyłożonej papierem pergaminowym płaskiej formie i włóż na kilka godzin do zamrażalnika. Dzięki papierowi łatwiej będzie je oderwać po zamrożeniu. Całkowicie zamrożone kawałki arbuza umieść w torebkach strunowych i pozostaw w zamrażalniku do czasu, aż będą potrzebne.
2
W zamykanym pojemniku zmieszaj tequilę, triple sec, sok z limonki i syrop cukrowy. Szczelnie zakręć i włóż na minimum 8 godzin do zamrażalnika. Nie martw się, płyn nie zamarznie.
3
Tuż przed podaniem

Wyjmij arbuza i alkohol z zamrażalnika. Mocnym blenderem ustawionym na najwyższą moc zmiksuj całość na aksamitne puree. Podawaj natychmiast. Jeśli chcesz, udekoruj kieliszki małą cząstką arbuza.
?

Wskazówki
Żeby zrobić syrop cukrowy, zmieszaj równe proporcje wody i cukru i podgrzej w rondelku do czasu, aż cukier całkowicie się rozpuści. Ostudź, zanim wymieszasz z alkoholem.

Powiązane porady

Mai Tai
kamikadze
sangria

Podobne porady

Komentarze (0)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie