lemoniada z rozmarynem

Jak zrobić lemoniadę z brzoskwiniami i rozmarynem?
jalapeno - specjalista Tipy.pl

Znudziła ci się tradycyjna lemoniada i szukasz innego orzeźwiającego latem napoju? Wypróbuj poniższy przepis na lemoniadę z dodatkiem brzoskwini i rozmarynu. Dzięki połączeniu tych składników, napój ma słodko-kwaśny smak. Z ilości składników podanych w przepisie wykonasz ok. 8-10 porcji tej pysznej wariacji na temat lemoniady.
P

Rzeczy, których potrzebujesz
4 brzoskwinie (przeciąć na pół i wyjąć pestki), 1 łyżka miodu, 1 gałązka rozmarynu (posiekana), 1 szklanka świeżego soku wyciśniętego z około 6-7 cytryn, 4 szklanki wody

1
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Umieścić połówki brzoskwiń w szklanym naczyniu do pieczenia, skrop miodem i posyp z wierzchu rozmarynem. Przykryj folią aluminiową i piecz przez 35 minut. Wyjmij brzoskwinie z piekarnika i odłóż do ostudzenia.
2
Kiedy brzoskwinie ostygną, usuń z nich skórkę i przełóż je do blendera, zmiksuj, a potem dodaj sok z cytryny i wodę. Zmiksuj ponownie aż składniki dobrze się połączą.
3
Tak przygotowaną lemoniadę wlej do dzbanka i wstaw do lodówki. Podawaj schłodzoną. Możesz ją udekorować gałązką rozmarynu i plasterkami brzoskwini.

Powiązane porady

Podobne porady

Komentarze (0)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie