Jak zrobić pszczółki z masy cukrowej?

agnieszka_d - specjalista Tipy.pl
1 z 9
Tort udekorowany uroczymi pszczółkami na pewno zachwyci każdego kilkuletniego jubilata. Możesz je też wykorzystać do udekorowania muffinek, babeczek czy innych słodkich przysmaków. Ich wykonanie nie jest wcale takie trudne, jakby ci się mogło wydawać. Po szczegóły zapraszam do dalszej części artykułu.
P

Rzeczy, których potrzebujesz
masa cukrowa w kolorach żółtym, czarnym i białym, mała wykrawaczka w kształcie kółka, mały wałek do ciasta, nóż piórowy (skalpel), klej jadalny

1
Z żółtej masy cukrowej zrób coś na kształt małych fasolek. Sięgnij po czarną masę cukrową, rozwałkuj ją i potnij na paski (patrz: zdjęcie).
2
Przyklej po dwa czarne do każdej fasolki.
3
Z reszty czarnej masy zrób żądełka pszczółek.
4
Przyklej żądełka do żółtych fasolek.
5
Teraz pora na zrobienie skrzydełek. Rozwałkuj białą masę, następnie powycinaj z niej kółka za pomocą małej wykrawaczki.
6
Z każdego kółka stwórz coś na kształt płatka kwiatka.
7
Przyklej skrzydełka do zrobionych pszczółek.
8
Z czarnej masy zrób im oczka. Voila!
Strona 1 z 9

Powiązane porady

Podobne porady

Komentarze (0)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie