zupa z pieczonych pomidorów

Jak zrobić zupę z pieczonych pomidorów?

jalapeno - specjalista Tipy.pl
zupa z pieczonych pomidorów
1 z 8
Wegetariańska zupa z pieczonych pomidorów jest zdrowa, wyjątkowo smaczna, a jednocześnie prosta i szybka w wykonaniu. Zrobisz ją w 10 minut (+ czas przeznaczony na upieczenie warzyw). Zamiast pomidorów możesz wykorzystać inne warzywa, np. marchew czy kalafior. Nie daj się dłużej namawiać tylko już dziś zaserwuj swojej rodzinie tę porcję zdrowia. Warto!
P

Rzeczy, których potrzebujesz
4 pomidory (lub inne warzywa), 1-2 ząbki czosnku (opcjonalnie), sól, pieprz, suszone oregano, świeża bazylia, oliwa z oliwek;

1
Włącz piekarnik i ustaw go na temperaturę ok. 200 stopni Celsjusza. Umyj pomidory i pokrój je na połówki. wytnij szypułki.
2
Umieść pokrojone pomidory oraz ząbki czosnku (nieobrane) na blasze. Skrop wszystko oliwą oraz posyp solą, pieprzem i suszonym oregano. Piecz przez ok. 30-40 minut. Uważaj, żeby ich nie spalić!
3
Przełóż upieczone pomidory do blendera.
4
Obierz czosnek z łupinek i dodaj do pomidorów.
5
Zmiksuj składniki na gładką masę.
6
Przelej zupę do talerza.
7
Udekoruj świeżą bazylią. Smacznego!
Strona 1 z 8

Powiązane porady

Podobne porady

Komentarze (0)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie