Halloween
- Wieczór Panieński i Kawalerski
- Prezenty Ślubne
- Wspomnienia Weselne
- Zaręczyny
- Tradycje Ślubno-Weselne
- Planowanie Ślubu i Wesela
- Moda Ślubna
- Rodzaje Ślubów i Wesel
- Po Weselu
- Wielkanoc
- Dzień Matki
- Dzień Ojca
- Walentynki
- Urodziny
- Boże Narodzenie
- Sylwester i Nowy Rok
- Prezenty
- Dzień Dziecka
- Weekend Majowy
- Dzień Wszystkich Świętych
- Narodowe Święto Niepodległości
- Dzień Św. Patryka
- Inne Święta i Uroczystości
- Pierwszy Dzień Wiosny
- Andrzejki
- Dzień Babci
- Dzień Dziadka
- Pierwsza Komunia Święta

Jak zrobić galaretkowe shoty na Halloween?

P
Rzeczy, których potrzebujesz
90g galaretki pomarańczowej, 21g żelatyny, 210 ml słodzonego mleka skondensowanego, 2 szklanki wody, 1 szklanka wódki waniliowej, żółty barwnik spożywczy, wysokie szklaneczki do shotów
1

W oparciu o przygotowaną tutaj miksturę zrobimy zarówno pierwszą, jak i ostatnią warstwę naszego shota. Do małego rondelka wlej 1 szklankę wody i 14g żelatyny. Podgrzej całość na małym ogniu, mieszając zawartość rondelka, do czasu, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Zajmie to około 5 minut. Zdejmij rondel z ognia i dodaj słodzone mleko skondensowane. Mieszaj do czasu, aż składniki połączą się. Teraz dodaj do mikstury 2/3 szklanki wódki waniliowej. Wymieszaj.
Połowę tak otrzymanej mikstury przykryj i odstaw. Użyjesz jej w ostatnim kroku. Resztę wlej do 20 wysokich szklaneczek do shotów, napełniając je maksymalnie w 1/3 objętości. Włóż kieliszki na 30-40 minut do lodówki.
Połowę tak otrzymanej mikstury przykryj i odstaw. Użyjesz jej w ostatnim kroku. Resztę wlej do 20 wysokich szklaneczek do shotów, napełniając je maksymalnie w 1/3 objętości. Włóż kieliszki na 30-40 minut do lodówki.
2

Gdy pierwsza warstwa shotów stężeje, zajmij się przygotowywaniem następnej. Wlej do rondelka 1 szklankę wody i dodaj 7g żelatyny. Podgrzej wodę mieszając zawartość rondelka, do czasu aż żelatyna się rozpuści. Zdejmij rondel z ognia i dodaj galaretkę pomarańczową. Wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Wlej 1/3 szklanki wódki waniliowej. Wymieszaj. Rozdziel miksturę pomiędzy wszystkie kieliszki, ostrożnie wlewając ją na wierzch białej warstwy. Włóż szklaneczki do lodówki i pozostaw do czasu, aż pomarańczowa warstwa stężeje.