naturalny lek na serce i cholesterol

Jak zrobić naturalny lek na cholesterol i choroby serca?

ZnachorZnachor - specjalista Tipy.pl
naturalny lek na serce i cholesterol
1 z 14
Ten preparat pomoże wszystkim osobom cierpiącym na chorobę wieńcową i choroby serca. Chroni przed zawałem serca, uelastycznia naczynia krwionośne, obniża poziom złego cholesterolu. Docenią go także osoby, które chciałyby zrzucić trochę zbędnych kilogramów. Wszystkie składniki tego leku są pochodzenia naturalnego. Zobacz jak zrobić ten preparat i czemu zawdzięcza on swoją niezwykłą skuteczność.
P

Rzeczy, których potrzebujesz
(na 5 szklanek preparatu): 1 szklanka soku otrzymanego z korzenia imbiru, 1 szklanka puree z czosnku, 1 szklanka świeżo wyciśniętego soku z cytryny, 1 szklanka octu jabłkowego, 3 szklanki prawdziwego miodu

1
naturalny lek na serce i cholesterol - krok 1
Właściwości poszczególnych składników

Czosnek - obniża ciśnienie, chroni przed zatorem naczyń krwionośnych, obniża poziom cukru we krwi oraz poziom złego cholesterolu, działa przeciwbakteryjnie, wspomaga leczenie chorób układu oddechowego, przyczynia się do redukcji wagi.

Imbir - zapobiega chorobom serca, poprawia krążenie, dodaje energii.

Cytryna - korzystnie wpływa na pracę serca, reguluje tętno, wspomaga redukcję wagi.

Ocet jabłkowy - usuwa toksyny z organizmu, dostarcza potasu, witamin i enzymów niezbędnych dla jego prawidłowego funkcjonowania.

Miód - zmniejsza poziom złego cholesterolu, działa przeciwbakteryjnie, ogranicza ryzyko chorób serca i nowotworów.
2
naturalny lek na serce i cholesterol - krok 2
Przepis

Wyciśnij sok z kilku cytryn. Będziesz potrzebować 1 szklanki tego soku. Przecedź go.
3
naturalny lek na serce i cholesterol - krok 3
Duży korzeń imbiru obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Za pomocą blendera rozdrobnij go na puree.
4
naturalny lek na serce i cholesterol - krok 4
Jeśli istnieje taka potrzeba, dodaj do puree wody. Przecedź je przez drobne sitko. Odmierz 1 szklankę tak otrzymanego soku z imbiru.
5
naturalny lek na serce i cholesterol - krok 5
Wlej sok z imbiru do soku z cytryny. Wymieszaj.
6
naturalny lek na serce i cholesterol - krok 6
Teraz umieść w pojemniku kilka główek obranego i podzielonego na ząbki czosnku. Zmiksuj go na puree. Odmierz 1 szklankę i dodaj do soku z imbiru i cytryny.
7
naturalny lek na serce i cholesterol - krok 7
Dokładnie wymieszaj całość.
8
naturalny lek na serce i cholesterol - krok 8
Następnie przecedź wszystko przez drobne sitko i wlej do rondelka.
9
naturalny lek na serce i cholesterol - krok 9
Dodaj 1 szklankę octu jabłkowego. Wymieszaj. Podgrzewaj całość na małym ogniu przez 25-30 minut.
10
naturalny lek na serce i cholesterol - krok 10
Pozostaw miksturę do ostygnięcia.
11
naturalny lek na serce i cholesterol - krok 11
Gdy będzie zimna (lub lekko letnia) dodaj do niej 3 szklanki prawdziwego miodu.
12
naturalny lek na serce i cholesterol - krok 12
Dobrze wymieszaj całość. Gotowy preparat przelej do czystego słoika.
13
naturalny lek na serce i cholesterol - krok 13
Stosowanie i przechowywanie

Przyjmuj 1 łyżkę stołową preparatu codziennie rano – na czczo. Taką samą dawkę możesz spożyć również popołudniu i przed pójściem spać.

Przechowuj lek w lodówce. Zachowa swoje właściwości przez 1-2 miesiące.
Strona 1 z 14

Powiązane porady

Podobne porady

Komentarze (9)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie

as
29.11.2018
Tyle czosnku??
zed
19.01.2016
Jak zagotujesz to już nic z tego:(
Part
19.01.2016
Na cholere to gotowanie? By sie pozbyc witamin?
Prawda
19.01.2016
Możesz ją wyrzucić. To jest bezwartościowe, skoro to podgrzano i dodano miód. Ale to trzeba coś wiedzieć o ziołach i o tym, dlaczego i na co to mogłoby pomóc.
loko
19.01.2016
i po wypiciu rzygasz dalej niz widzisz..
zdegustowany
19.01.2016
Juz sie k** podzielic na wiecej slajdów nie dało ?
marmar
19.01.2016
a nie moża po prostu to wszystko razem zblenderować ?
zimny edek
19.01.2016
OOO! Dziwne? To jeszcze nikt nie wpadł na ten pomysł by się leczyć taką miksturą? Interia na tym pomyśle powinna zrobić taką kasę, by więcej pierdół nie musieć publikować. BTW - cholesterol jest wymysłem firm farmaceutycznych.
monika
14.12.2015
mikstura po podgrzaniu zrobiła się zielona, czy tak powinno być?, miodu jeszcze nie dodałam.