szaszłyki z torellini, mozzarelli i pomidorków koktajlowych

Jak zrobić szaszłyki z tortellini, pomidorkami i mozzarellą?

JoasiaJoasia - specjalista Tipy.pl
szaszłyki z torellini, mozzarelli i pomidorków koktajlowych
1 z 7
Gdy zwykłe szaszłyki są zbyt zwyczajne, żeby zaskoczyć twoich gości, zaserwuj im coś wyjątkowego. Tortellini z pomidorkami koktajlowymi i mozzarellą, skąpane w sosie winegret z dodatkiem bazylii. Czy można chcieć czegoś więcej? Jak dla mnie to połączenie idealne. Jeśli i ty tak uważasz, zachęcam cię do skorzystania z zamieszczonego poniżej przepisu. Nie zawiedzie cię.
P

Rzeczy, których potrzebujesz
1 (około 270g) opakowanie totellini z serem, 3 szklanki pomidorków koktajlowych, 240g sera mozzarella, patyczki na szaszłyki, na sos winegret: ½ szklanki białego octu balsamicznego, 1 łyżeczka soli, 2/3 szklanki oliwy extra virgin, 6 łyżek posiekanej świeżej bazylii

1
szaszłyki z torellini, mozzarelli i pomidorków - krok 1
Ugotuj tortellini zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie schłodź je w zimnej wodzie. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Mozzarellę odcedź i pokrój na kawałki o rozmiarach porównywalnych z połówkami pomidorków.
2
szaszłyki z torellini, mozzarelli i pomidorków - krok 2
Na patyczki od szaszłyków nabijaj kolejno: tortellini, pomidorka, mozzarellę, pomidorka, znów tortellini, pomidorka, mozzarellę i na koniec ponownie pomidorka. Szaszłyki układaj na blasze do pieczenia.
3
szaszłyki z torellini, mozzarelli i pomidorków - krok 3
W małej miseczce zmieszaj ocet i sól. Gdy sól całkowicie się rozpuści, powoli wlej oliwę z oliwek cały czas mieszając sos trzepaczką.
4
szaszłyki z torellini, mozzarelli i pomidorków - krok 4
Dodaj posiekaną bazylię i odrobinę świeżo zmielonego pieprzu.
5
szaszłyki z torellini, mozzarelli i pomidorków - krok 5
Polej sosem umieszczone na blasze szaszłyki. Postaraj się, aby wszystkie były nim równomiernie pokryte. Nakryj blachę folią aluminiową i włóż na 2 godziny do lodówki.
6
szaszłyki z torellini, mozzarelli i pomidorków - krok 6
Przed podaniem dopraw szaszłyki odrobiną soli i pieprzu. Smacznego.
Strona 1 z 7

Powiązane porady

Komentarze (0)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie